Alles over Wageningen

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag oud, come on!'

Louise Fresco (WUR) over verspilling: 'Brood weggooien van een dag...

'Weet je welk product het meest wordt weggegooid? Brood. Omdat mensen niet meer bereid zijn brood van een dag oud te eten. Come on!' Louise Fresco, scheidend bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research over de noodzaak van de aanpak van voedselverspilling in een afscheidsinterview in het FD.

Het Rikilt-gebouw. Foto: NVWA

Nieuw lab ter ondersteuning NVWA

Het Wageningen Food Safety Research (WFSR), een nationaal en Europees referentielaboratorium, is deze week officieel geopend. Het instituut moet onder rmeer de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) slagvaardiger maken. De organisatie is een samenvoeging van Rikilt Wageningen University & Research en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de NVWA. De nieuwe organisatie is een onderdeel van Wageningen University & Research.

Het programma wordt afgesloten met een culinaire Life Performance: Het Eetschilderij door Meesterkok en culinair avonturier Angelique Schmeinck.

Foto: Aeres Hogeschool

Themadag Trends, innovatie & technologie bij Aeres Wageningen

Aeres Hogeschool Wageningen houdt donderdag 18 april een themadag met als onderwerp Trends, innovatie & technologie. Ook geïnteresseerden van buiten de hogeschool zijn welkom. Deelname is gratis.

Het Rikilt-gebouw. Foto: NVWA

Nederland krijgt nieuw instituut voor voedselveiligheid

RIKILT Wageningen UR en het Laboratorium voor Voeder- en Voedselveiligheid van de NVWA vormen vanaf 1 juni 2019 een nieuw instituut voor voedselveiligheid: Wageningen Food Safety Research (WFSR).

Wageningen University & Research. Foto: Wikipedia

Wageningen Research en TNO bundelen voedselonderzoek

Wageningen Research en TNO versterken en concentreren het onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding. De betrokken researchmedewerkers van TNO gaan hiermee over naar Wageningen Research (voormalig DLO). Het nieuwe centrum dat voorlopig Dutch Food Institute (DFI) heet, gaat per 1 januari 2018 van start onder bestuurlijke en juridische verantwoordelijkheid van Wageningen Research.

Afbeelding: NBC

NBC zoekt oliebollenliefhebbers voor eenmalige proeverij

Het Nederlands Bakkerij Centrum is 'per direct' op zoek naar oliebollenproevers. Dat laat het NBC op zijn Facebookpagina weten. Belangstellenden die in de buurt van Wageningen wonen en op maandagmiddag 26 september tijd hebben, worden verzocht zich snel aan te melden.

Hoogleraar Bernd van der  Meulen: Foto: Wageningen University

Cursus Europese voedselwetgeving

Food Law Academy organiseert in samenwerking met N&S Academy de cursus voedselwetgeving. De cursus wordt geleid door hoogleraar Bernd van der Meulen, Wageningen University.

Archief Bakkerswereld

NBC blikt terug op geslaagde HealthGrain Forum Autumn Workshop

Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen was maandag 16 en dinsdag 17 november het decor voor de HealthGrain Forum Autumn Workshop. 'Ik blik heel positief terug op de bijeenkomst', aldus Flip van Straten, directeur van het NBC.

Smaaklessen

Lesmodule voor basisschoolkinderen over de bakkerij

Wageningen University organiseert interactieve lesmodelus voor basisschoolkinderen, zogenoemde Smaakmissies. Naast de missies zuivel, fruit, en groente is ook de missie brood beschikbaar.

Archief Bakkerswereld

NBC en Koopmans organiseren Oliebollen Experience

De Oliebollen Experience wordt door het NBC en Koopmans Meel op 29 en 30 september georganiseerd in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.