Alles over Warenkennis

Foto: archief Bakkerswereld/Van de Kletersteeg

Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024?

Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn  (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer berichten over vermeende 'gevaren van brood' weer oplaaien, gestoeld op waarheid? Wetenschappers Fred Brouns en Daisy Jonkers gaan hier in een reeks artikelen in Bakkerswereld op in. Vandaag deel 1.

Horeca Stichting Nederland (HSN) biedt haar allergenentraining online aan.

Foodprofessional geconfronteerd met allergenenhandhaving

Foodprofessionals, zoals versspecialisten, worden geconfronteerd met allergenenhandhaving. Daarom biedt Horeca Stichting Nederland (HSN) haar allergenentraining online aan. Zo kan de cursus veilig worden gevolgd en kan het allergenenprotocol snel en goed worden ingevoerd in alle sectoren.

Webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' van NBC en NBA

Webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' van NBC en NBA

Tijdens het webinar 'Wijzigingen Warenwetbesluit' worden bakkerij-ondernemers bijgepraat over wat er precies verandert en wat het besluit voor de dagelijkse praktijk betekent. Het webinar, dat een gezamenlijk initiatief is van NBC en NBA, wordt op 16 en 18 juni georganiseerd.

De nieuwe variant chocolade is volledig gemaakt van de cacaovrucht.

Illustratie: Nestlé

Nestlé ontwikkelt pure chocolade uit enkel cacaovrucht

Nestlé heeft een unieke chocolade ontwikkeld, die volgens het concern volledig is gemaakt van de cacaovrucht, waarbij de bonen en de pulp als enige ingrediënten worden gebruikt. Er worden geen geraffineerde suikers toegevoegd.

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Bakker Frentz geeft honderd volkorenbroden weg

Om mensen in de regio Apeldoorn en Ugchelen te overtuigen volkorenbrood te eten heeft Bakker Rudolf Frentz een ludieke actie bedacht. Hij geeft namelijk honderd volkorenbroden gratis weg. Mensen kunnen via de Facebookpagina van de bakker een volkoren kennisquiz spelen. 'Leuk, leerzaam en je maakt dus kans op één van die honderd broden', aldus Frentz.

Bart-Jeroen van Overveld verzorgt de workshops grondstoffen en ambachtelijk produceren.

Vul de enquête in en maak kans op een mooie prijs

Doe mee aan de enquête van kennistraject Ambacht & Business en maak kans op 10 kilo Debic Cakeboter. Tegelijkertijd helpt u de organisatie van Ambacht & Business aan waardevolle input.

Onverschilligheid

Onverschilligheid

Eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn: personeel in je winkel dat iedere klant met een vriendelijk woord welkom heet. Er netjes verzorgd uitziet. Productkennis heeft en daarnaast ook nog de additionele verkoop weet te stimuleren. Niets is zo vervelend voor een klant als een onverschillige verkoper. Uit onderzoek blijkt dat 68 procent (!) van de klanten niet opnieuw in de winkel komt bij dergelijk gedrag.

Ware kennis

Ware kennis

Mijn bewondering voor vakmensen neemt nog steeds toe, merkte ik deze week weer eens. Voor artsen en dokters bijvoorbeeld. Wat heeft dat met bakkers te maken, denkt u misschien? Niets, niet een-op-een tenminste. Maar tegelijkertijd ook alles.

Foto: Jan Willem Schouten

Engels kenniscentrum tegen ondergang van chocolade

De University of Reading in het Engelse Reading heeft een speciaal kenniscentrum geopend dat de toekomst van chocolade moet veiligstellen. Wetenschappers van het International Cocoa Quarantine Centre gaan daar nieuwe, 'genetisch schone' cacaovarianten maken, meldt HP/De Tijd