Alles over Zeelandia

Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips

Dé perfecte oliebol bakken? Dat kan met deze vijf tips

Oliebollen zijn dé omzetmaker in de decembermaand. Hoe zet je dit jaar je oliebollen optimaal op de kaart? Hierbij de belangrijkste tips op een rij.

Foto: Dawn Foods / Royal Steensma

Kleinere porties maken het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijker

Het aanbieden van kleinere porties biedt diverse kansen. Hiermee kun je het feestdagenassortiment nóg aantrekkelijk maken voor klanten die bewust met eten omgaan. Ook spreek je hiermee mensen aan die op zoek zijn naar gemak en variatie en het leuk vinden om nieuwe smaken en producten uit te proberen.

Foto: CSM

'Veganizen' van reguliere producten is niet moeilijk met deze recepten

Plantaardige productontwikkeling is een belangrijke trend in de bakkerijsector. 'Steeds meer consumenten kiezen voor een veganistische of flexitarische levensstijl. Bakkers kunnen op een gemakkelijke manier inspelen op deze trend door een regulier product te 'veganizen'.

Dit zijn de najaarstrends: van vintage tot 'nieuwstalgisch'

Dit zijn de najaarstrends: van vintage tot 'nieuwstalgisch'

Traditioneel zijn de laatste maanden van het jaar dé topmaanden voor de bakkerij. Eigen creaties en specialiteiten, die soms al generaties meegaan, kunnen weer worden gebakken. Het is ook de perfecte tijd om met iets verrassends te komen, waarmee de komende weken alvast geoefend kan worden. In dit artikel staan de belangrijkste najaarstrends voor 2024.

Foto: Zeelandia

Zo speel je in op het EK: van voetbalbroodjes tot oranje banket

Het EK Voetbal start vanavond met de wedstrijd Duitsland- Schotland. Zondag speelt het Nederlands Elftal zijn eerste wedstrijd tegen Polen. Voor bakker is het dus de hoogste tijd om de klanten te verleiden met smakelijke oranjelekkernijen. De keuze is reuze. Van knapperig stokbrood en voetbalbollen tot Oranje torentjes en fruitrondjes.

Ronald van Bokhorst (Echte Bakkersgilde) en Don Schavemaker (Zeelandia) overhandigden bloemen én een mooie cheque aan de winnende Echte Bakker Timmer.

Met dit product wint Echte Bakker Timmer de GildeKorn...

Timmer, De Echte Bakker uit Gasselte heeft de GildeKorn bak(kers)-wedstrijd van het Echte Bakkersgilde gewonnen. Het winnende product is een pof met een vulling van appel en karamel-cheesecake.

Foto: Puratos

Met deze recepten maak je snel en gemakkelijk een plantaardig...

Er komen steeds meer plantaardige grondstoffen op de markt. Daardoor wordt het voor bakkers makkelijker om in te spelen op de toenemende belangstelling voor vegan banket. Wil je je aanbod uitbreiden richting plantaardig? Deze recepten helpen daarbij.

Foto: Zeelandia

Acht tips voor een succesvolle introductie van plantaardige producten

Door de toenemende belangstelling voor plantaardig voedsel, kun je als bakker bijna niet meer om deze trend heen. Maar hoe pak je dat aan? En op welke manier zet je je plantaardige assortiment op de kaart? Met deze acht tips introduceer je succesvol vegan lekkernijen.

De Paaspouce. Foto: Zeelandia

Van Paaspouce tot Avocadoslof: dit zijn dé trendy paasrecepten

Paaspouce, Yuzu-gebakjes, fris smakende Oranjebrilletjes en hartige snacks. Dit zijn allemaal trendy lekkernijen waarmee bakkers zich dit jaar optimaal kunnen onderscheiden. Benieuwd hoe je deze maakt? Hieronder vind je de recepturen.

Foto: Sonneveld

6 tips om je paasomzet verder te verhogen

Net als Kerst is ook Pasen een belangrijke omzetmaker voor de bakker. Zorg ervoor dat je geen omzet mist. Met deze zes tips kun je klanten optimaal verleiden, extra bij-verkoop genereren én het werkproces vergemakkelijken.