Zuivelleverancier Grensland heeft in Weerselo een nieuw magazijn betrokken, van waaruit alle innovatie zuivel- en aanverwante producten vanaf nu vandaan komen. In het pand is ook een smaakontwerp-studio gevestigd.
Zuivelleverancier Grensland heeft in Weerselo een nieuw magazijn betrokken, van waaruit alle innovatie zuivel- en aanverwante producten vanaf nu vandaan komen. In het pand is ook een smaakontwerp-studio gevestigd.
Consumenten willen niet alleen een smakelijk product, maar ook gezonde, clean-label- en lokale grondstoffen. Voor de ambachtelijke bakker is het belangrijker om hier rekening mee te houden. Wat zijn de vier belangrijkste grondstoffentrends? En hoe speel je daar optimaal op in?
De grondstofprijzen zullen voorlopig 'volatiel' blijven, verwachten grondstofleveranciers. Vanwege dergelijke extreem snelle prijsveranderingen wordt zuinig omgaan met grondstoffen steeds essentiëler. Hoe pak je dat aan?
Consumenten hechten steeds vaker waarde aan lokale producten. Bakkers kunnen hierop inspelen door samenwerking te zoeken met lokale, ambachtelijke ondernemers. Dat kan op veel verschillende manieren. Drie bakkers vertellen op welke manier ze inspelen op de toenemende vraag naar streekproducten.
Een groep van vier organisaties die duurzame boeren vertegenwoordigen, heeft een plan geschreven hoe de landbouwcrisis op te lossen. Aan het plan zijn zo'n 2500 boeren verbonden, schrijft dagblad Trouw.
De inschrijvingen voor de 20e editie van het Nationaal Schoolontbijt (NSO) zijn in volle gang. Bakkerij 't Stoepje is de komende drie jaar de vaste broodleverancier van het Nationaal Schoolontbijt, ook ambachtelijke bakkers kunnen zich weer aanmelden voor deelname in hun regio.
Van Roemburg Ei & Zuivelis een samenwerking aangegaan met NextDeli. NextDeli is een E-commerce platform voor versspeciaalzaken. Door de samenwerking kunnen versspecialisten via het NextDeli platform eenvoudig het hele assortiment van Van Roemburg inkopen.
Het is deze week Nationale Week Zonder Vlees. De week is uitgebreid met Zuivel, omdat ook Zuivel afkomstig is van dieren. Wat kan de bakkerij daarmee?
FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te berekenen aan zijn afnemers.
De bakkerijbranche is een traditionele, ambachtelijke sector. Daar horen traditionele grondstoffen zoals slagroom en boter bij, aldus Hendrik Rozendal van Grensland Zuivel en Maikel van Roemburg van Van Roemburg Ei en Zuivel. Plantaardige zuivel kan volgens hen voor een bepaalde doelgroep een alternatief zijn, maar is zeker geen vervanger.