Interviews

'De piek qua productie en omzet ligt bij ons echt in december’, vertelt Reggy Ackermans van Echte Bakker Jan Swaanen. Foto's: Bert Jansen

Zo regelt Echte Bakker Jan Swaanen z'n personeelsplanning in december

De decemberdrukte vraagt vaak extra inspanning van de medewerkers én van degenen die de planning verzorgen. Hoe zet je als bakker je personeel zo...

Zijn nieuwe patisserie heeft  Nijtmans de nodige hoofdbrekens gekost, maar de ondernemer bloeit inmiddels weer helemaal op. Foto's: Fotobureau Dijkstra

Stroomtekort opgelost: Patisserie Nijtmans floreert op nieuwe locatie

Marco Nijtmans is trots op de nieuwe patisserie. Slechts enkele honderden meters verwijderd van de vorige locatie in Amersfoort draait hij een hogere...

Freek Hogenboom met zijn zoon Oscar in hun nieuwe Bakkersbistro. Foto's: Herbert Wiggerman

Freek Hogenboom zelf verrast door onverwacht groot succes horeca bij...

Dat het zo'n succes zou worden, had Freek Hogenboom ook niet verwacht. Sinds een paar maanden combineert hij zijn bakkerij met horeca. Op een nieuwe...

Fabiënne Wegman volgt een opleiding tot leidinggevende in de banketbakkerij. 'Ik wilde altijd al patissier worden.' Foto's: DPA

Jong en gedreven - Fabiënne Wegman: 'Bakkers kunnen veel van elkaar...

Fabiënne Wegman, 20 jaar, begeeft zich in het laatste jaar van haar bakkersopleiding tot leidinggevende in de bakkerij. Van jongs af aan wist...

Remco Beekman is zowel zakelijk als sociaal betrokken: 'Iedereen verdient een tweede kans.'

Wat op een avond in 2014 begon met 40 worstenbroodjes: Keilekker is...

Niet alleen theaters, franchisers, hotels en Picnic willen zijn worstenbroodjes. Ook bakkers uit Brabant melden zich bij Remco Beekman, eigenaar van...

Noa Vlemmix en haar werkgever (en coach) Tom van de Veen. Foto: bontom

Shinen dankzij de baas: Noa Vlemmix krijgt alle ruimte bij Bontom

'Tom inspireert me en geeft me alle ruimte.' Met die woorden bedankt Noa Vlemmix haar werkgever als ze de Dutch Pastry Award in maart 2024 in de...

De broers Floris, Jan-Willem, Lars en Max van Lieshout (vlnr) werken veelvuldig mee in de bakkerij en zijn geregeld zelf in de winkels te vinden. Foto: Bert Jansen

Hoe vindt en bindt Bakkerij Floor van Lieshout personeel?

Genoeg personeel vinden én houden is een uitdaging waarmee bijna iedere bakker worstelt. Bakkerij Floor van Lieshout slaagt er behoorlijk goed in om...

Willem Putter installeert alles zelf als het gaat om de energietransitie. Foto's: Wick Natzijl

Bakker en uitvinder Willem Putter houdt het niet bij praatjes: 'Er...

Zijn ultieme doel is om alle energie die uit de bakkerij vrijkomt, opnieuw te gebruiken. Willem Putter uit Uitgeest is al een eind op weg en won niet...

Behalve twee gewone kassa’s heeft Van der Veer ook een zelfscankassa geplaatst.

Dit is waarom klanten van Echte Bakker Van der Veer met een grote...

De klantenkring van Echte Bakker Van der Veer groeit nog ieder jaar. Dat succes komt niet vanzelf: de familie Van der Veer zet vol in op het werven...

NBOV-voorzitter Daniëlle Uljee. Foto: Herbert Wiggerman

Nieuwe NBOV-voorzitter Uljee: 'Ambacht moet duidelijker geluid laten...

De NBOV heeft een nieuwe voorzitter: Daniëlle Uljee, eigenaresse van Meesterbakker Uljee. Ze pleit voor meer waardering voor het ambacht en...