Ingrediënten:
Kapsel:
- 200 gram Debic Cake Gold Boter
- 1 heel ei
- 450 gram patentbloem
- 50 gram cacao
- 50 gram citroenrasp
- 500 gram suiker
Smoothie:
- 225 gram Debic Magere Kwark
- 65 ml melk
- 750 gram peer diepvries, fruit life
- 20 gram koud bindmiddel
Opbouw:
- 1 kg Debic Prima Blanca Max
- Afdekgelei
- Trempeerlikeur (kaneel)
- Decoratie
Bereidingswijze:
Kapsel:
- Weeg de grondstoffen.
- Klop de eieren, suiker en citroenrasp luchtig.
- Zeef de bloem en smelt de boter.
- Spatel de gesmolten boter door het beslag.
- Spatel de bloem door het beslag.
- Verdeel het beslag in de 8 persoons kapselpannen en bak 30 minuten af op ± 180 °C.
- De laatste 5 minuten met de schuif open.
Smoothie:
- Weeg de grondstoffen.
- Giet de melk en de kwark in de blender.
- Voeg het ontdooide diepvriesfruit toe en laat de blender in de hoogste stand draaien.
- Voeg al draaiende het koud bindmiddel toe.
- Verdeel voor de diepvries methode 170 gram smoothie per schijf in de siliconen mat en vries in.
- Verdeel voor de verse methode 170 gram smoothie per taart en laat 30 minuten opstijven.
Taartopbouw:
- Snijd het kapsel twee maal in de lengte door.
- Steek een cirkel van 16 cm doorsnede uit de bovenste plak.
- Bewaar beide stukken voor later.
- Vul de onderste plak kapsel met slagroom.
- Druk de tweede plak kapsel erop en trempeer met trempeerlikeur.
- Vul de tweede plak kapsel met slagroom.
- Druk het middelste gedeelte van de uitgestoken kapselplak op de slagroom.
- Spuit op de buitenste rand een dun lijntje slagroom.
- Druk de buitenste cirkel op de slagroom rand en trempeer de bovenste plak kapsel.
- Giet de verse smoothie in de binnenste rand voor de verse methode.
- Plaats voor de diepvries methode de diepgevroren smoothieschijf op de getrempeerde binnencirkel en geleer deze af.
- Spuit de taart op met ongelijke dopjes slagroom.
- Decoreer met vers fruit en chocolade decoratie.
Dit artikel is gesponsord door Debic. Kijk voor meer receptideeën op www.debic.com/recepten