Gesponsord

Vier seizoenen rond met Swiss Rolls

Vier seizoenen rond met Swiss Rolls

Tijdens Bakkersvak 2025 presenteerde Debic een nieuw concept: Swiss Rolls. Eigentijds gebak dat veelzijdig, rationeel te maken en perfect geschikt is voor iedere gelegenheid. Swiss Rolls bieden je de mogelijkheid om met één basisrecept eindeloos te variëren, waardoor je moeiteloos kunt inspelen op seizoensgebonden smaken en feestdagen.

Wat een Swiss Roll precies is? Wij noemen het ook wel een eigentijdse slagroomrol. Een product dat met zijn transparante uitstraling direct laat zien wat ‘ie allemaal in huis heeft. Rationeel te maken, op basis van één recept met ingrediënten die je als bakker altijd wel in huis hebt. En geschikt voor ieder jaargetijde. 

Swiss Rolls passen bij iedere doelgroep en bij elke gelegenheid. Je verkoopt ze als rol, als plaatgebak of per stuk. Zo kun je met één recept drie verschillende producten toevoegen aan je assortiment. Rationeel te maken en snel -maar toch spectaculair- af te werken. Swiss Rolls zijn een heerlijke aanvulling op het assortiment, zeker in een tijd waarin arbeidskrachten beperkt beschikbaar zijn.  

Rolbeslag op basis van een soezenbeslag 

Voor Swiss Rolls gebruik je een bijzonder recept, dat een kruising is tussen de recepten voor soezen en biscuit. Zo profiteer je van de malsheid en flexibiliteit van de soes en de luchtigheid van biscuit. De voorgaring van de bloem zorgt voor een langere malsheid.  

Alles begint met een soezenbeslag: een mengsel van gesmolten boter en bloem, dat wordt verwarmd. De bloem wordt volledig gehydrateerd en verwarmd, wat de cake een zachte en fijne structuur geeft. 

Eiwitten worden apart opgeklopt met maïzena voor extra stabiliteit en daarna voorzichtig door het soezenbeslag gevouwen. Dit zorgt voor een luchtige structuur, zonder dat er veel volumeverlies optreedt. De cake blijft licht, maar heeft een goede stevigheid. Doordat de bloem goed gehydrateerd is, blijft de cake malser dan andere cakebeslagen. Dit draagt bij aan de flexibiliteit van de cake bij het oprollen. Een rolbeslag op basis van een soezenbeslag is dus ideaal voor een opgerolde cake als de Swiss Roll. 

Nieuwe generaties, nieuwe voorkeuren 

In een wereld die voortdurend verandert, veranderen ook de wensen van consumenten. Er staan nieuwe generaties voor de deur van de bakkerij: Generatie Z en Millennials, die op zoek zijn naar een goed verhaal en naar de mooiste plaatjes. 

Zij hunkeren naar vernieuwende smaken en spannende ervaringen. Tegelijkertijd ervaren zij een hang naar nostalgie. Herkenbaarheid van producten, bijvoorbeeld omdat deze vroeger thuis geserveerd werden, zorgt voor een goed gevoel. De klassieke Swiss Roll in een opvallend modern jasje sluit perfect bij al deze verlangens aan. 

Jongeren kiezen voor tussendoortjes die niet alleen heel lekker en kwalitatief goed zijn, maar die ook aan hun behoeftes aan gemak en visuele aantrekkingskracht tegemoet komen. Dat lukt de Swiss Roll uitstekend. Met zijn perfecte lagen van cake en roomvulling, die door de manier van aansnijden duidelijk zichtbaar zijn, is de Swiss Roll gegarandeerd een eyecatcher. En door de open presentatie zie je direct wat er in het product is verwerkt: belangrijk voor deze doelgroep, die het soms lastig vindt een keuze te maken. 

Een klassiek gebakje, dat doet denken aan vroeger tijden maar je tegelijkertijd compleet verrast door zijn smaak en uitstraling: dat past bij alle generaties.

Inspelen op elk moment 

Door te variëren met de kenmerkende smaken van ieder jaargetijde steek je je Swiss Rolls in een handomdraai in een nieuw jasje. Denk aan koffie, kaneel en karamel in de winter of aan mango, kokos en munt in de zomer. Geef je gebak gemakkelijk je eigen draai, zonder dat je een compleet nieuw recept hoeft te introduceren. Met de kleine toevoeging van een decoratie speel je ook nog eens gemakkelijk in op feestdagen zoals Valentijnsdag, Moederdag of Pasen.

Een minimale investering als het gaat om tijd of geld, die zorgt voor een gevarieerd assortiment en hogere omzet. Denk aan hartjes van marsepein of chocolade als afwerking. Ook voor de Paasdagen of voor Kerst zijn allerhande toepasselijke decoraties te verzinnen. Nog los van het interieur van de Swiss Rolls breng je zo iedere keer een vernieuwend en verrassend assortiment, qua uitstraling passend bij de sfeer van het moment.

Dit artikel is gesponsord door Debic.