Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic

Kiki Suijkerbuijk is de nieuwe culinair adviseur bij Debic
Kiki Suijkerbuijk: 'Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht is voor het ambacht.'

Sinds 1 juli heeft Debic een nieuwe culinair adviseur voor de regio's Nederland en België: patissier en chocolatier Kiki Suijkerbuijk. Kiki heeft ervaring opgedaan bij diverse bakkerijen en is sinds 2019 lid van het Nederlandse Patisserie Team. 'Ik kijk er enorm naar uit om bakkers te inspireren met de producten van Debic. Mijn doel is hen te helpen elke dag beter te worden dan gisteren.'

De functie van culinair adviseur bij Debic voelt voor Kiki als haar droombaan. 'Vroeger, toen ik nog student was, bezocht ik altijd vakbeurzen en maakte ik een lijstje van de stands die ik beslist wilde bezoeken. De stand van Debic stond áltijd op mijn lijstje. Daar wilde ik bewust langsgaan en folders meenemen. Ik vind het namelijk een geweldig merk en ben onder de indruk van de manier waarop zij basisproducten zoals boter en room, die iedere bakker dagelijks gebruikt, op premium wijze presenteren. Het is een merk waar ik altijd al bij wilde horen, dus ik ben heel blij dat ik nu hun culinair adviseur mag zijn.'

Energie 

Kiki gaat als klein meisje iedere woensdagmiddag met haar oma naar bakkerij De Kletskop in Roosendaal. Daar staat ze het liefst uren te kijken naar wat er in de open bakkerij wordt geproduceerd. Tegen de medewerkers zegt ze dat ze ooit bij hen komt werken, en ze krijgt gelijk: tijdens haar bakkerijopleiding in Breda wordt De Kletskop haar eerste stageplek. Ze vervolgt haar opleiding aan de PIVA in Antwerpen, loopt stage bij een chocolaterie in Gent en doet ervaring op bij diverse Nederlandse bakkerijen. Later werkt ze als adviseur voor Vipam en Dawn Foods Benelux. 'Ik krijg energie van het inspireren van anderen. Daarom vind ik het mooi en waardevol om mijn kennis te delen, nu ook als culinair adviseur', vertelt ze.

Kennis delen 

Als culinair adviseur wil Kiki haar kennis en ervaring actief delen. Tijdens haar bezoekjes aan bakkers en demo’s op bijeenkomsten of beurzen zal ze laten zien wat er mogelijk is met de producten van Debic. Ze werkt ook mee aan de ontwikkeling van innovatieve recepturen en creaties, met de grondstoffen van Debic als basis.

Wij willen onze klanten inspireren, motiveren en enthousiast maken voor vernieuwing”

'Iets maken wat ik zelf heel mooi vind, is niet zo moeilijk. Ik vind het een veel grotere uitdaging om dingen te maken die passen bij de behoeften van onze klanten. Mijn doel is niet alleen om hen te overtuigen om de producten van Debic te gebruiken, maar ook om te laten zien dat wij er echt zijn om bakkers te helpen. Wij willen onze klanten inspireren, motiveren en enthousiast maken voor vernieuwing.'

Respect voor het ambacht 

In haar nieuwe rol wil Kiki graag bijdragen aan het herstel van het respect voor het ambacht. 'In sommige andere landen wordt het bakkersvak meer gewaardeerd. Daar zijn bakkerijen bijvoorbeeld op zondag open en richten ze zich meer op luxe verwenmomenten en viennoiserie. In Nederland zien we nu gelukkig ook een verschuiving. Vroeger hoorde je nog wel eens dat je altijd nog bakker kon worden als je niet goed kon leren. Dat vond ik onterecht, want ambacht matters! Ik ben blij dat er tegenwoordig meer aandacht is voor het ambacht. Samen met Debic ga ik me dan ook hard inzetten om ambachtelijke vakmensen te helpen zichzelf te overtreffen.'

Dit artikel is gesponsord door Debic.