De Haan gaat SVM bakkerijmachines versterken

De Haan gaat SVM bakkerijmachines versterken
Alex de Haan

Alex de Haan is met ingang van 18 mei aan de slag gegaan bij SVM Bakery Machines in Barneveld. Hij zal de snelgroeiende machineleverancier helpen verder te optimaliseren en professionaliseren.

Alex de Haan heeft ruime ervaring in de bakkerijsector; hij werkte ruim 6 jaar bij Beko Techniek en heeft de afgelopen jaren internationale ervaring opgedaan met de verkoop van grondstoffen.

De kans om terug te keren in de machineverkoop en om SVM, van ondernemer Steven van Middendorp, te ondersteunen in diens ambitieuze groeiplannen waren doorslaggevend voor De Haan en SVM om dit avontuur aan te gaan.

Brede kennis van machines

Zowel SVM als De Haan hebben een brede kennis van machines, de toepassingen ervan en het ambacht om bakkers te helpen de juiste keuzes te maken. De Haan zal Van Middendorp ontlasten zodat de laatste zich op de kerntaken van SVM kan richten. De Haan is verantwoordelijk voor de gehele sales.

Stormachtige groei

SVM maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door. Enkele jaren geleden begon het bedrijf in een kleine schuur en groeide uit tot een bedrijf met een hal van maar liefst 2000 m². Inmiddels is SVM naar eigen zeggen een volwaardige speler in de wereld van bakkerijmachines.

'Mede door de centrale ligging van SVM in Barneveld is het mogelijk om snel en efficiënt storingen te verhelpen en door de compacte, maar bovenal nuchtere organisatie heeft SVM geen hoge overhead kosten, die allemaal in het voordeel werken van onze klanten', aldus De Haan en Van Middendorp.

Importeurschap

SVM beschikt inmiddels over een aantal merken waarvoor zij het unieke importeurschap heeft voor Nederland. Hierdoor kan SVM nieuwe planeetmengers, spiraalkneders, broodsnijmachines, ovens, uitrolmachines enzovoorts leveren, maar ook gereviseerde machines met bekende Nederlandse kwaliteit. Bakkers kunnen rekenen op dag- en nachtservice en preventief onderhoud, maar kunnen bij SVM ook terecht voor bijvoorbeeld messenwissel-abonnementen, slagroommachineserviceabonnementen.

De bakker en zijn machine

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Jong en gedreven - Hesli Redder: 'Brood is een levend iets, daarmee leren omgaan is gaaf'

Jong en gedreven - Hesli Redder: 'Brood is een levend iets, daarmee...

Boulanger in spé, Hesli Redder, heeft een visie op ambacht en authenticiteit. Brood bestaat uit water, bloem en gist of desemculturen. 'Het is niet zomaar een product', stelt Hesli. Brood leeft en je moet ermee leren omgaan. Hij vertelt aan Bakkerswereld over de kneepjes van het vak die hij leert tijdens zijn opleiding, in zowel het noorden als het zuiden van Nederland.

Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg wint de tiende editie van het NK Lekkerste Burger. Foto: MH

Kort nieuws: Ferlyan Palimbong pakt vierde keer goud op Horecava,...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Ferlyan Palimbong heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goud pakt tijdens het NK De Lekkerste; Stan Heerschap neemt twee AH-winkels over en breidt zo afzetgebied voor zijn eigen bakkerij uit.

Joep is een fervent bestrijder van voedselverspilling.

Nieuwe app biedt bakker eerlijke vergoeding voor overgebleven product

Joep Gommans is geestdriftig bestrijder van voedselverspilling. Om die tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat ambachtelijke bakkers een aanzienlijk hogere vergoeding krijgen voor restproducten, lanceert hij het platform Vers voor Vandaag. 'De macht terug bij het ambacht', zegt Gommans als hij uitlegt hoe het systeem werkt.

Opnames voor de uitzending in de bakkerij van Edwin Klaasen, waar bakproeven zijn gedaan. Foto: fb

Opinie - Enzymen eng? Keuringsdienst van Waarde framet bakkers als...

De Keuringsdienst van Waarde zette in de uitzending van 6 januari enzymen in brood centraal. Het programma kan consumenten het idee geven dat enzymen iets engs en onnatuurlijks zijn. Het is niet de eerste keer dat de bakkerijsector hierdoor in een minder goed daglicht komt te staan. De uitzending kan vragen oproepen, onder meer bij consumenten.