Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Jolanda en Jan-Aart Schuld breiden hun afzetgebied verder uit. Foto: archief Bakkerswereld

Bakkerij Schuld breidt imperium verder uit: Van Looijengoed dag na...

De donderdag failliet verklaarde Bakkerij Harrie van Looijengoed wordt overgenomen door Bakkerij Schuld in Oldebroek. Daarmee breidt het bedrijf van...

Foto: Bert Jansen

NBOV zoekt input: denk mee over de nieuwe cao

De verschillen tussen het werken in een ambachtelijke en een industriële bakkerij worden steeds duidelijker. Dit vraagt om specifieke afspraken in de...

Een automobiliste is bakkerij Frentz binnengereden. Daardoor zijn er vier gewonden gevallen, waarvan een met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Foto: ANP

Automobiliste rijdt in op bakkerij, 4 gewonden, pand zwaar beschadigd

Een automobiliste is vrijdagochtend het winkelpand van Echte Bakker Frentz in het Gelderse dorp Ugchelen binnengereden. Daarbij raakten vier mensen...

Foto: archief Bakkerswereld

Kleineondernemersregeling in trek, aanmelden kan tót 3 december

In september maakte de Belastingdienst bekend de kleineondernemersregeling (KOR) te versoepelen per 1 januari 2025. Sinds de bekendmaking hebben...

Foto: Kotug/Ofi

Kort nieuws: E-duwbak verduurzaamt cacao-transport, Bakker Bart...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten, die mogelijk je interesse hebben. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten....

Foto: Twycer

High five voor een gezond ontbijt: ook voor de bakker valt er nog wat...

Meer dan 70.000 kinderen beginnen hun schooldag zonder ontbijt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Nationaal Schoolontbijt, dat vandaag de...

Foto: NBOV

Ondernemenmetjehanden.nl moet bakkers helpen in hun ambacht

Om de ambachtelijke sector te versterken, lanceren VNO-NCW, MKB-Nederland en zes brancheorganisaties het kennisplatform Ondernemenmetjehanden.nl. Het...

Winnende amandelstaaf ziet er strak uit en heeft een mooie korstwerking

Winnende amandelstaaf ziet er strak uit en heeft een mooie...

'De winnende amandelstaaf heeft een mooie structuur en is lekker krokant. Verder heeft dit winnende product een heerlijke baksmaak en is een genot om...

Team Nederland dat in 2027 meedoet aan Coupe du Monde in Lyon. Foto: Koen Kuik

Olympisch team bereidt zich voor op Coupe du Monde: 'Het mag nooit...

Na een indrukwekkende pauze van 15 jaar keert Nederland terug op de voorgrond van de internationale patisserie: Coupe du Monde de la Patisserie. De...

Marco Teunissen bereidt een profiteroltaart, die net als de appelslof erg in de smaak valt. Foto: Jan Willem Schouten

Video: 'Profiteroltaart is één van de lekkerste producten'

Banketbakkerij Teunissen is specialistisch banketbakker in Velp. Eind 2024 wordt de banketbakkerij, die al jaren een begrip is in de regio,...