Dat je deze dag kunt vieren met een lach zonder mensen voor de gek te houden, laat Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp verderop in dit artikel zien.
Kruidnoten met pit
Bolletje introduceert op 1 april kruidige kruidnoten: zoete kruidnoten dus met een hartige smaak. ‘Wij zijn compleet overdonderd door alle smaaksuggesties die we tijdens de Kruidnotenverkiezing kregen’, meldt productontwikkelaar bij Bolletje, Tom Helmink, op Linkedin. ‘Hoewel ze niet gewonnen hebben raakten we geïnspireerd door een aantal kruidige suggesties. Wij zijn daarom hard aan de slag gegaan in de bakkerij, en met succes!’
Binnenkort zijn de Kruidige Kruidnoten volgens Helmink in drie wereldse smaken te verkrijgen: Aziatische Red Curry, Italiaanse Tuinkruiden en Amerikaanse Smokey BBQ! ‘Welke lijkt jou het lekkerst? Uit de reacties wordt een winnaar geloot die een gratis doos (15 zakjes) van deze smaak ontvangt!’
Wasa ziet brood in Knäcklose variant
Dezelfde smaak maar dan zonder kraak, meldt Wasa in een persbericht, waarin zelfs misofonie in de strijd wordt geworpen. De vindingrijkheid is lovenswaardig:
Knäckebröd is al generaties lang geliefd om zijn betrouwbare smaak en stevige voedingswaarde, aldus de producent. ‘Omdat het veel langer houdbaar is dan gewoon brood is knäckebröd ook een altijd slimme duurzame keuze. Maar het genieten van al die heerlijke knapperigheid brengt onvermijdelijk een krakend geluid met zich mee. Een geluid dat sommigen zelfs afleidend zouden noemen; vooral bij Zoom-bijeenkomsten of als u een partner heeft met misofonie.’
Wasa is er stellig in: iedereen moet met een gerust hart van haar Knäckebröd kunnen genieten. ‘Uit onderzoek blijkt dat sommige Nederlanders hun favoriete cracker opofferen vanwege het onvermijdelijke krakende geluid. Daarom zijn we verheugd om onze nieuwste innovatie te lanceren: Bröd. Al het goede van ons vertrouwde Knäckebröd, maar dan zonder de knäck!’, beweert Sacha Fiévez, Consumer Marketingmanager Barilla Nederland.
De 3 G's
‘Dit baanbrekende product is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Wasa en specialisten op het gebied van graan, geluidstechniek en gastronomie, de 3 G’s zoals we die noemen. Door onze eeuwenoude tradities samen te voegen met de nieuwste technologie is dit eindelijk mogelijk.’
Fiévez gaat enthousiast verder: ‘Dit is innovatie op zijn best, met meerdere minuscule aanpassingen die leiden tot de grote doorbraak van Bröd. Van het gedetailleerde patroon op het oppervlak van het brood, geïnspireerd door de geluidsisolerende technieken van een opnamestudio, tot een revolutionaire korrelmethode waardoor het breken wordt gedempt. Dit luidt een nieuw tijdperk in de wereld van ons Knäckebröd in!’
Dag van de lach bij Gorthuis
Bakkerij Gorthuis pakt het anders aan, zij nodigt klanten via social media uit voor de Dag van de lach. ‘Donderdag 1 april een vrolijke lachsessie bij bakkerij Gorthuis, vanaf 9 uur! Doe ook mee en ga vrolijk de dag door, want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Tevens ontvangt u een heerlijk fantasiebroodje. Tot morgen!’
Gorthuis heeft Eloise de Lachinstructrice bij de entree geposteerd, waar zijn klanten een lach ontlokt en de gratis broodjes uitdeelt.