Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Meester Patissier Rudolph van Veen heeft een nieuw bakboek uit. Het boek met de titel Rudolph's Bakery 2 bevat 130 nieuwe recepten.

Rudolph van Veen is ruim 20 jaar een geliefde bakker op de Nederlandse televisie. De Meester Patissier weet het publiek geen ander uit te leggen hoe het cakes, koekjes, taarten en vers brood kan maken. In Rudolph's Bakery 2 deelt Van Veen 130 nieuwe creaties vanuit zijn passie voor de bakkerij en de keuken.

Bakken maakt blij

Rudolph’s Bakery 2 staat vol recepten en persoonlijke extra’s. Van Rudolph’s kruidkoeken tot gevulder Berlinerbollen en van ontbijttaart tot Ierse chocoladetaart met pretzels.

'Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips kan iedere thuisbakker aan de slag', aldus uitgever Kosmos Uitgevers. 'Om van te watertanden. Bakken maakt blij, zo simpel is het!'

Van Veen

Rudolph van Veen is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland. In 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma ‘Life & Cooking’ waarna meerdere programma’s volgde.

In 2011 stond hij mede aan de basis van de foodzender ‘24Kitchen’. Zijn programma Rudolph’s Bakery telt inmiddels zeven seizoenen en hij heeft meerdere bestseller-boeken op zijn naam staan.

5 oktober

Het boek verschijnt op 5 oktober, gelijktijdig met het 10-jarig jubileum van 24 Kitchen. De uitgave kost Prijs: €34,99.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Rudolph van Veen geeft bakkers in de dop levenslessen: 'Niet alles hoeft foutloos te zijn'

Rudolph van Veen geeft bakkers in de dop levenslessen: 'Niet alles...

Sinds dit studiejaar is Meesterpatissier en Meesterkok Rudolph van Veen ambassadeur van de opleidingen Brood & Banket van het ROC van Amsterdam. Gisteren gaf hij zijn eerste gastles. Naast kennis over de verschillende technieken deelde hij ook levenslessen: 'Als het eindresultaat niet perfect is, strooi er dan extra poedersuiker over. Of: geef er een eigen draai aan en zeg dat het zo de bedoeling was.'

Auteur Rik Peters

Kinderboek Bakker Doodbrood zet bakkersvak in de spotlight

Bakker Doodbrood is het nieuwe kinderboek van schrijver Rik Peters en illustrator Federico Van Lunter. De inspiratie haalde Peters uit zijn directe omgeving. Het boek zet bakkers positief op de kaart en is volgens de auteur heel geschikt om in de bakkerswinkel te verkopen.

Richard Visser. Foto: Aad Hoogendoorn

Hoe er suiker begon te stromen door de bloedvaten van een...

In 'Het Boek der Boeken' brengt schrijver Ernest van der Kwast een ode aan mensen die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar wel degelijk een uitzonderlijk verhaal te vertellen hebben. Bakkerswereld krijgt van uitgeverij De Meent toestemming om twee verhalen te publiceren. Dit is deel twee over oliebollenbakker Richard Visser.

Henny en Betty Feenstra

'Fries Bakboek is een monument voor de Friese bakkerstraditie'

De zussen Henny en Betty Feenstra hebben samen het Fries Bakboek geschreven. Het boek staat boordevol zoete recepten uit de Friese bakkerstraditie, zoals oranjekoek, suikerbrood, dúmkes, hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes en reepkoek. 'Sommige producten worden bijna niet meer gemaakt. Wij wilden de recepten veiligstellen.'