Boerenmarkt van Vroeg laat 21 mei volop streekproducten zien en proeven

Boerenmarkt van Vroeg laat 21 mei volop streekproducten zien en proeven
De Boerenmarkt bij Vroeg is een jaarlijks terugkerende traditie. Foto: Vroeg

De traditionele boerenmarkt bij bakkerij-restaurant Vroeg vindt dit jaar plaats op 21 mei, van 10 tot 16 uur. In het bunkerveld naast Vroeg laten boeren en producenten uit de regio hun waren zien, ruiken en proeven.

Vroeg haakt hiermee in op de groeiende belangstelling van de consument naar lokale en regionale producten. Het gaat hier om lokale producten uit de Kromme Rijnstreek, van brood, kazen, worsten, verse groenten, fruit, zoetigheden.

Boeren en producenten uit de streek rond Bunnik zijn present tijdens de boerenmarkt. Onder andere de volgende bedrijven laten hun producten zien en proeven: Vernooij Fruit - Kaasboerderij De Brienenshof – Hommeles bierbrouwerij uit Houten - Vroeg met bakkerijproducten – Utrechts Zwamsap –Truffelproducten van ViaViv – Landwinkel De Achterdijk – Soapstar – Salgerij Lempers - Biologische wijnen van Weldam Wines – Pindakaas van Max – Oudwijker kazen - en vele anderen.

Regio Amelisweerd

Vroeg ligt bij Amelisweerd, een prachtig deel van Nederland tussen Utrecht en Bunnik. De boerderij van Vroeg werd in mei 2019 door brand verwoest.

Het bedrijf is inmiddels volledig gerestaureerd en heeft een eigen bakkerij waar elke dag vers brood gebakken wordt. Dit brood krijgen de gasten voorgeschoteld bij het eten maar kunnen ze ook in de winkel kopen om mee naar huis te nemen. Net als de andere streekproducten als jam, honing, sappen en snoep.

Voor kinderen is het bedrijf extra leuk omdat ze ook een kijkje in de keuken of de bakkerij mogen nemen.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Archieffoto ter illustratie, gemaakt bij Den Soeten Inval in Goes

Hoe kunnen sociale media en online kanalen de verkoop in de bakkerij...

Sociale media en e-commerce veranderen de manier waarop klanten producten ontdekken en kopen. Voor bakkers zijn dit uitgelezen en soms ook unieke kansen om zowel hun klantenbestand uit te breiden als een sterkere relatie met bestaande klanten op te bouwen.

Joep Gommans begint nieuw platform tegen voedselverspilling: Vers voor Vandaag. Beeld: Angy PhotoDesign

Eigenaar Bakkerij Support lanceert app tegen voedselverspilling voor...

Het tegengaan van voedselverspilling en het toegankelijk maken van ambachtelijke producten voor iedereen. Dat is de missie van Joep Gommans met zijn nieuwe app 'Vers voor Vandaag'. De app biedt consumenten de mogelijkheid om overgebleven, verse producten van lokale, ambachtelijke verswinkels te kopen tegen aantrekkelijke kortingen. Bakkers, slagers en groenteboeren zijn de voornaamste doelgroep.

Een  optimale flow in de winkel? Zo doet Bakker Bart dat in nieuw concept

Een optimale flow in de winkel? Zo doet Bakker Bart dat in nieuw...

Bakker Bart heeft haar winkelconcept vernieuwd. De eerste vestiging met de nieuwe uitstraling wordt op 1 oktober geopend in Kampen. In het concept staat efficiëntie centraal. Niet alleen voor de klant maar ook voor het winkelpersoneel. Hoe zorg je voor een optimale flow?

In de automaat worden behalve de specialiteiten van de Barneveldse bakker onder meer ook eieren en kaas aangeboden. Foto: Van der Veer

Barneveldse bakker kijkt kunst af van eierboeren met...

Na het succes van eierautomaten in het dorp, heeft Echte bakker Van der Veer in Barneveld een automaat neergezet om zijn lekkernijen aan te bieden. Tijdens, maar vooral ook buiten de openingstijden van de bakkerswinkel.