Door een pikantje in de roomkaas te verwerken in deze pittige roomkaas-brioche is dit product een lekker hartig broodje geworden, met een zachtzoete afbeet.
Hoeveelheid
Dit recept is goed voor 15 brioche-broodjes van 80-100 gram.
Ingrediënten
Zetsel
Eitwitrijke bloem 30% - 177 gram
Melk 30%; 177 gram
Gist 5%; 29,5 gram
Resterend deeg
Eiwitrijke bloem 70%; 415 gram
Zout 2%; 11,5 gram
Honing 5%; 29,5 gram
Kristalsuiker 5%; 29,5 gram
Heel ei 30%; 177 gram
Boter 50%; 295 gram
Totaal 227%; 1340 gram
Deeg oranje kleuren, afwegen en plat in plastic in de koelkast leggen.
Pittige roomkaas
Roomkaas: 375 gram
Pittige marinade: 25 gram
Werkwijze
Nodig: hoge ring van 10 cm diameter.
- Weeg 2 stukken af van 670 gram;
- Kleur 1 stuk deeg oranje met kleurstof;
- 2 kleuren op elkaar uitrollen en goed terugkoelen;
- Uitrollen tot een plak van 50x45 cm op 3 mm;
- 400 gram pittige roomkaas op het deeg uitsmeren;
- Stevig oprollen als koffiebroodje en in stukken snijden van 3 cm (ca. 80 gram);
- Rijzen: ± 60/70 minuten;
- Bakken: 200 ⁰C kap, 180 ⁰C vloer, gedurende ± 12-14 minuten;
- Afwerken.