PreGel: van familiebedrijf tot wereldleider

PreGel: van familiebedrijf tot wereldleider

Het begint allemaal in 1967 in Reggio Emilia, Italië, wanneer dr. Luciano Rabboni en zijn vrouw een klein, Italiaans familiebedrijfje starten dat ambachtelijke producten voor ijsbereiders en banketbakkers produceert. Het bedrijfje krijgt de naam PreGel, wat een afkorting is van "preparati per gelato", oftewel "ingrediënten voor ijs".

Vandaag de dag het familiebedrijf uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van ingrediënten voor ijs en banket. Het Italiaanse bedrijf heeft verspreid over de hele wereld meer dan 20 hoofdkantoren en 25 trainingscentra.

PreGel is sinds april 2016 ook gevestigd in de Benelux. Het hoofdkantoor bevindt zich in Geldrop, Noord-Brabant. Vanuit hier wordt de distributie, de verkoop en de marketing voor de Benelux geregeld. Met een pand van ruim 1200 vierkante meter groot, waarvan de helft bestaat uit magazijn, kan het bedrijf de Benelux beter en sneller bedienen. In het magazijn liggen namelijk meer dan 600 verschillende PreGel-producten op voorraad.

Van deze producten bestaat een groot gedeelte uit patisserie- en banketproducten. De producten zijn van hoge kwaliteit en behoren tot de Five Star Chef lijn. Deze lijn is zeer geschikt voor zowel de gevorderde professional als de beginnende banketbakker of patissier. Het bedrijf streeft sinds het begin het doel na om alleen kwaliteitsproducten op de markt te brengen. Door aandachtig te zorgen voor zowel de selectie van grondstoffen als het gehele productieproces wordt de hoogste kwaliteit gegarandeerd. Hierdoor heeft het bedrijf een aantal belangrijke certificaten, zoals de BRC Global Standard for Food Safety en IFS, in de wacht gesleept.

Trainingen

Ook bevindt zich in Geldrop één van de trainingscenters, ook wel het ITC genoemd, dat voor International Training Center staat. Het wereldwijde netwerk van internationale trainingscentra biedt chef-koks, patissiers, banketbakkers en ijsbereiders over de hele wereld de mogelijkheid om meer te leren en zichzelf te ontwikkelen.

In dit trainingscenter worden trainingen gegeven waarin niet alleen de fijne kneepjes van het bereiden van ijs en gebak aan bod komen, maar waar ook dieper op in gegaan wordt in bijvoorbeeld de receptuur, het decoreren en sinds kort ook de hygiëne code. Meerdere keren per maand worden hier diverse trainingen gegeven, zowel op het gebied van ijs als patisserie.

De trainingen beginnen met een korte theoretische instructie, waarna de deelnemers zich op het praktijkgedeelte mogen storten. En tijdens de trainingen wordt natuurlijk ook alles geproefd, zodat meteen duidelijk is welke methoden en ingrediënten tot een goed eindproduct leiden.

Open dag

Benieuwd naar PreGel? Kom dan op 10 februari naar de open dag. Hier kunt u kennis maken met de specialiteiten van het bedrijf en staat er een hapje en een drankje voor u klaar. Aanmelden kan via info@pregel.nl. Ook als u meer wilt weten, mag u een mailtje sturen naar dit emailadres of bel even naar 040 782 0870.

Advies op maat

Naast de trainingen biedt PreGel ook advies op maat. En dit is dan ook precies waar ze zich, naast haar grote aanbod van allerlei verschillende producten, mee wil onderscheiden. Bij het bedrijf kun je namelijk terecht voor advies van begin tot eind.

Het trainingscenter wordt niet alleen gebruikt om trainingen te geven, maar het is ook mogelijk om één-op-één demo te volgen. Samen met één van de ervaren chefs van PreGel wordt dan gekeken naar de huidige receptuur of je gaat samen aan de slag om een nieuw recept of zelfs nieuw product te ontwikkelen. Samen wordt gekeken en bestudeerd wat de klant precies wil en met welke producten dit het beste bereikt kan worden.

Door jarenlange ervaring in de ijs- en patisseriebranche, beschikt het bedrijf ook over een flinke dosis advies wat betreft de inrichting van je winkel, het gebruik en schoonmaken van de machines én inzet van marketing.

Nieuwsgierig geworden naar de patisserieproducten van PreGel? Neem dan hier een kijkje en ontdek het complete assortiment. Via info@pregel.nl kunt u een gratis sample aanvragen.

Dit artikel is gesponsord door PreGel.

Wim van Drunen, salesmanager bij Bakels Senior: 'Samen met de Nederlandse bakkerijen kunnen wij de toekomst waarborgen en ervoor zorgen dat de consument brood en banket bij de ambachtelijke bakker blijft kopen.'

Bakels Senior ondersteunt bakkers bij het samenstellen van hun...

Bakels Senior in Zeewolde draagt bij aan een gezonde toekomst voor de bakkerijsector. Door de ontwikkelingen en trends nauwlettend te volgen, zijn nieuwe innovaties al snel toegankelijk voor bakkers. 'Met onze ingrediënten kunnen ze hun klanten unieke en onderscheidende producten bieden, die snel en gemakkelijk te bereiden zijn', vertelt salesmanager Wim van Drunen.

Debic en Bakeplus hebben een Amerikaans concept ontwikkeld met recepten, verkooptips en kant-en-klare social media content die bakkers direct kunnen gebruiken.

Bakeplus en Debic slaan handen ineen met Amerikaans concept

Het valt niet mee om je klanten te blijven verrassen met nieuwe creaties, om nieuwe recepturen te ontwikkelen in tijden van personeelstekort en daarnaast iets te verzinnen om de jongere generaties naar je bakkerij te krijgen. Daarom hebben Bakeplus en Debic de handen ineengeslagen om bakkers te ontlasten met een Amerikaans concept.

Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?

Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?

De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. Steeds meer mensen verlangen naar producten met minder toegevoegde suiker. 'Daarom hebben we bij Debic een slagroom met slechts 8% suiker. En het mooie is: minder suiker in je slagroom betekent meer smaak in je gebak', vertelt Zoë Damen, Brand manager bij Debic.

Merba over metaaldeeltjes in koekjes: 'Ze waren te klein om te detecteren'

Merba over metaaldeeltjes in koekjes: 'Ze waren te klein om te...

Banketbakkerij Merba in Oosterhout haalt verschillende batches koekjes terug. Volgens het bedrijf functioneerden de metaaldetectie- en/of X-ray apparatuur op alle productielijnen allemaal foutloos. Niettemin troffen consumenten metaaldeeltjes aan in de koekjes.