Barry Callebaut
Met een groot eetfestijn in het Rotterdamse Roel Langerakpark beleefde het foodtruck seizoen 2016 afgelopen weekend een buitengewoon zonnige start.
Denk groot. En maak je dromen waar. Zo ongeveer laat het leventje van de 17-jarige Thomas Lijten zich tot nu toe het best omschrijven. Als stagiair bij ijssalon Daisy's in Tiel viel hij al positief op bij zijn manager, franchisegever John Buiting. 'Echt een talent met passie voor ijs en ondernemen. En vindingrijk. Een tijdje geleden maakte ik een grapje: waarom begin je eigenlijk geen eigen zaak? En wat denk je: ja hoor!'
Het waren zijn schoonouders die veertig jaar geleden een begin maakten met de verkoop van oliebollen. In de eerste jaren heel voorzichtig. Maar inmiddels is de eindejaars oliebollenverkoop voor eigenaar Ton Vis van kwalitaria 't Centrum in Oostvoorne niet alleen maar heel belangrijk maar zelfs noodzakelijk. 'Het is hier een toeristendorp. Zomers hangen ze er met de benen uit. Maar in de winter zijn hier maar half zoveel mensen.'
Het IJsdomein, de ijssalon van Doutsje Oppedijk (37) in Utrecht is in deze periode tijdelijk omgebouwd tot pepernotenwinkel.
De algemene ledenvergadering van het Banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk vindt dit jaar plaats op dinsdag 24 maart 2015 in Golden Tulip Heerlickheijd in Ermelo.
Het eerste Avondje Uit/zinnig van Zeelandia was een groot succes. Een volle zaal in Capelle aan den IJssel op 18 maart, met ruim 250 enthousiaste deelnemers. Merendeels winkelpersoneel, maar ook diverse bakkers en ondernemers.
Bij Danvo Bakeries in Riel (bij Tilburg) staan grote veranderingen op stapel. Er komt een nieuwe productielijn die qua capaciteit ruim vier maal zo groot is als de huidige. Ook is de verkooporganisatie uitgebreid en versterkt.
Acht ambachtelijke foodondernemers in Breda slaan de handen ineen en beginnen een gemeenschappelijke webshop. Onder de noemer Marktlokaal presenteren zij hun aanbod op een website. Tot de ondernemers behoren ook twee bakkers, De Gomer en Van Disseldorp.
Gezondheidswinkel Nuver in Groningen houdt zaterdag 21 maart een proeverij van 'echt Gronings brood'. Het brood wordt geleverd door de bekende biologische bakker Staghouwer uit Tolbert.
Gerwin Starink, eigenaar van Echte Bakker Boenders in Eibergen, is de winnaar van de landelijke Paasbrodencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Hij evenaart hiermee zijn prestatie uit 2010.