grow Recruitment
Tarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Het is bijna zover. De Dag van het Ambacht vindt maandag 11 maart plaats in Evenementenhal Gorinchem. Op deze eerste editie staan vegan en...
Per 1 januari 2024 is een nieuw Nederlands allergenenbeleid van toepassing. Dit beleid is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid,...
Uit inspecties van de NVWA blijkt dat 60 procent van de bijna 13.000 geïnspecteerde bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet goed...
De inspectieresultaten van de NVWA bij bakkers en andere versspecialisten worden per 1 februari 2023 openbaar gemaakt. Momenteel worden uitsluitend...
Foodprofessionals, zoals versspecialisten, worden geconfronteerd met allergenenhandhaving. Daarom biedt Horeca Stichting Nederland (HSN) haar...
Blij met Stofvrij heeft op dinsdag 4 oktober de acht winnaars van de door Blij met Stofvrij uitgeschreven prijsvraag 'Wat weet jij van meelstof?'...
Indien het de franchisesector niet lukt om samen tot een gezamenlijke gedragscode te komen, is wetgeving een serieuze mogelijkheid. Dat schrijft...
Mettler-Toledo en SGS organiseren op 24 september een live webinar waarin de resultaten van het SGS-onderzoek naar de uitdagingen, behoeften en...
Kunnen peulvruchten in de bakkerijsector een belangrijke grondstof zijn voor glutenvrije en plantaardige producten? Flanders Food zocht het uit in...
Klanten juist informeren over allergenen en waar ze er (meer) informatie over kunnen vinden, vraagt om een pro-actieve houding. Dit artikel gaat in...
Het verstrekken van informatie over allergenen is onderdeel van de wettelijke etiketteringsvoorschriften. De vereisten voor het verstrekken van...
Er is een nieuw additief goedgekeurd voor gebruik in cacao- en chocoladeproducten. Het gaat om een nieuw soort lecithine uit haver.
De NVWA constateert dat bedrijven in retail, ambacht en horeca klanten niet voldoende informeren over aanwezige allergenen in voedsel. De...
Theo van Hoof is momenteel werkzaam als adviseur in de glutenvrije sector. Hij heeft al veertig jaar ervaring met glutenvrij bakken, vanwege de...