De eerste Saint Honoré taart zou zijn bedacht in 1846 door banketbakker Chiboust die zijn zaak runde in de Rue St. Honoré. Hij wilde hiermee een eerbetoon brengen aan Saint Honoré die eeuwenlang gold als de schutspatroon van de bakkers. De Saint Honorétaart wordt in Frankrijk vooral gegeten ter ere van een Eerste Communiefeest en ter gelegenheid van een verjaardag. Maar ook tegenwoordig is een Saint Honoré taart een echte lekkernij.
Friesland Campina heeft een smakelijk recept ontwikkeld op basis van Debic Crème Pâtissière en Debic Prima Blanca Max.
Recept voor 50 stuks:
Ingrediënten
- 5 kg Debic Crème Pâtissière
- 5 kg Debic Prima Blanca Max
- 2 stuks vanille stokken
Aardbeienconfituur
- 1,4 kg aardbeien (diepvries)
- 700 gram geleisuiker.
Overige
- 35 stuks sloffendeeg bodems (uitgerold om 5 mm dikte)
- 35 stuks bladerdeegplakken van 18 cm
- 280 stuks gevulde soesjes
- poedersuiker
- chocolade decoratie
- verse aarbeien
Bereiding
Werkwijze Zwitserse Room
- Weeg de grondstoffen.
- Stort de Debic Crème Pâtissière in zijn geheel in een 20 liter bekken.
- Spatel er de opgeklopte Debic Prima Blanca Max samen met het merg van de vanillestokken doorheen.
- Koelen.
Werkwijze aardbeienconfituur
- Weeg de grondstoffen.
- Laat de aardbeien ontdooien in een pan.
- Voeg de geleisuiker toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de vruchtenmassa 1 à 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Koelen.
Afwerking
- Spuit dopjes Zwitserse room op het gebakken sloffendeeg en vul het midden met de aardbeien confituur.
- Bestrooi de bladerdeegplakken dik met poedersuiker, brand deze af met de gasbrander en leg deze op de dopjes Zwitserse room.
- Verdeel acht soesjes over de taart met de onderkant schuin naar boven gericht.
- Spuit met een honoré spuit de overige Zwitserse room op de taarten.
- Decoreer met de chocolade decoratie en verse aardbeien. Koelen.
Dit artikel is gesponsord door Debic.
Lees ook: ‘Geen concessies doen op het gebied van slagroomkwaliteit’