Alles over Bekroond met goud

Foto: Royal Koopmans

De perfecte oliebol volgens keurmeester Bram Roebers

Bram Roebers, keurmeester bij FoodBase, bekroont in de aanloop naar oud en nieuw de beste oliebollen met goud, zodat bakkers hun product extra onder de aandacht kunnen brengen bij hun klanten. Waar moet een goede oliebol volgens hem aan voldoen?

Speculaas maken waar de klant mee wegloopt

Speculaas maken waar de klant mee wegloopt

Als fijne koekjes, grove brokken of hele poppen: speculaas luidt altijd de mooie, laatste maanden van het jaar in. Speculaas blijft smaken - bij de eerste kop warme chocolade in september tot pakjesavond en daarna. Bakkers kunnen goede sier maken met deze publiekslieveling. Voormalig NBC-keurmeester Rutger Schmidt en bakker Ronald Timmer vertellen hoe je speculaas maakt waar klanten mee weglopen.

Bekroonde producten van Bakkerij Kees Gutter.

FoodBase: 'Verzilver je kwaliteiten, ga voor goud!'

De paasdagen zijn volgens het Nederlands Bakkerijcentrum (NBC) een uitgelezen kans om mooie kwaliteitsproducten onder de aandacht te brengen. De organisatie raadt (banket)bakkers aan om hun stol, slof, brioche, tulband of luxe croissant te laten beoordelen door de ervaren keurmeesters van FoodBase.

Speculaas en truffels Kees Gutter Bekroond met Goud

Speculaas en truffels Kees Gutter Bekroond met Goud

De slagroomtruffels en de speculaasbrokken van Bakkerij Kees Gutter zijn door het Nationaal Bakkerij Centrum (NBC) met goud bekroond.

Het team van Bakkerij Schabbink met de bekroonde producten.

Drie keer een Gouden Bekroning voor Bakkerij Schabbink

Bakkerij Schabbink in Saasveld heeft van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) Gouden Bekroningen gekregen voor de Twentse Krentenwegge, het gevulde speculaas en beschuiten.

Gijs en Mien Catsman.

Churros voor het eerst door NBC met goud bekroond

De Churros van Churros Nederland/ Gijs en Mien zijn als eerste en enige in Nederland bekroond met goud door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Daarnaast verdienden hun oliebollen met rozijnen en krenten en de oliebollen voor het vierde jaar op rij een gouden bekroning.

Mirjam Kortekaas in overleg met Babs Bruil (l), die de kar bij Foodbase gaat trekken.
Foto: Jan Willem Schouten

NBC zet commerciële poot Foodbase op de kaart

Het NBC zet tijdens de komende Bakkersvak zijn commerciële poot Foodbase op de kaart. Directeur Mirjam Kortekaas wil een duidelijk onderscheid maken tussen de commerciële en de collectieve activiteiten van de organisatie uit Wageningen. Die laatste blijven bekend onder de naam NBC.

Kerststol Deluxe.

Kerstdelicatessen Kees Gutter bekroond met goud

De Kerststol Deluxe én de Amaretto/ Bitterkoekjes tulband van Bakkerij Kees Gutter zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met goud. Hiermee voldoen beide delicatessen aan strenge kwaliteitseisen en onderscheiden ze zich van andere producten.

Patisserie de Rouw introduceert My wife's favorite

Patisserie de Rouw introduceert My wife's favorite

Patisserie de Rouw in Vught introduceert een nieuwe lekkernij met de naam My wife's favorite. De mignon is een hommage aan Doris de Rouw en is samengesteld uit haar favoriete smaken amandel, framboos en chocolade.

Met Goud Bekroond Volkoren Tijger van Kees Gutter

Drie broodsoorten Kees Gutter bekroond met hoogste onderscheiding

De afgelopen jaren zijn veel producten van Bakkerij Kees Gutter met goud bekroond door het Nationaal Bakkerij Centrum, maar niet eerder kreeg ook het brood van de bakker deze hoogste onderscheiding. Daar is nu verandering in gekomen, want zowel het Waterlands Klassiek als het Tijger Volkoren én de Bakkersbonk Pittig zijn in de prijzen gevallen.