Alles over 3D Food Printing

Côte dÓr muffins en donuts.

Nieuwe introducties: Côte d'Or en voedselprinter, plus een winnaar...

Een aantal ontwikkelingen die interessant kunnen zijn om te volgen of om inspiratie uit op te doen: een nieuwe printer voor voedselafbeeldingen, chocolade muffins en donuts van het merk Côte d'Or en de winnaar van het 'Lekkerste broodje langs de weg'.

Beeld: Jan Willem Schouten

Meester Patissier Hidde de Brabander inspireert met 3D-foodprinter...

Zijn boeken en televisiewerk maakten van Hidde de Brabander een bekende Nederlander, maar hij blijft vooral banketbakker. De nieuwbakken Meester Patissier werkt sinds kort met een 3D foodprinter. Daarin verwerkt hij een ganache tot een geometrisch decorstuk. Dit is de basis voor een dessert met ijs van cèpes, zout, verveine en Japanse wijnbes. 'Ik wil banketbakkers inspireren. Focus wat minder op zoet en maak gebruik van alle vijf basissmaken. Zo krijg je meer dynamiek in je producten.'

Een foodprinter kan de efficiency verbeteren, omdat de printer zelfstandig zijn werk doet.
Foto's: FelixPrinters

FelixPrinters introduceert nieuwe serie 3D-printers voor voedsel

FelixPrinters uit IJsselstein heeft een nieuwe serie 3D-foodprinters op de markt gebracht. Met de foodprinters kunnen gerechten en voedingsmiddelen zoals pasta's, chocolade, puree, vetten of soja in een breed scala van vormen bereid worden.

Beeld: Oleg Kasko

Geometrische patisserie dankzij 3D-printer

Dinara Kasko, de 30-jarige patissier én architect uit Kharkov (Oekraïne), heeft meer dan 600.000 volgers op Instagram. Dankzij haar inspirerende foto's en video's van haar 3d desserts komen daar dagelijks volgers bij. Dit is patisserie next level.

Virtual Bakery Tours in Hall B3: Bezoekers krijgen via VR-bril inzicht in internationale succesvolle bakkerijen. 

Foto’s: IBA

IBA 2018 blinkt uit in virtuele concepten en technieken - highlights...

Nieuwe bak-, vak- en verkooptechnieken die beantwoorden aan moderne eetgewoontes worden op de IBA 2018 meer dan eens getoond in virtuele presentaties en conceptmatig denken. 's Werelds toonaangevende vakbeurs voor bakkerij, hotellerie, zoetwaren- en snackindustrie laat het morgen - 20 septemer - nog zien.

Met de 3D-printer kunnen klassieke elementen een nieuwe look krijgen.

Foto: byFlow

3D-jasje voor klassiekers op Bakkersvak 2018

Beko Techniek en byFlow laten op de 7e editie van de Bakkersvak laten zien dat Klassiekers in een nieuw jasje' ook uit een 3D-printer kunnen komen. Daarmee haken de bedrijven in op het thema van de beurs in de Evenementenhal in Gorinchem.

Chocoa 2018 toont 3D chocolade printen

Chocoa 2018 toont 3D chocolade printen

Chocoa 2018 toont demonstraties in 3D chocolade printen voor professionals. Dat gebeurt door byFlow. De chocoladebeurs vindt plaats van 21 tot en met 25 februari in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De eerste 3 dagen zijn toegespitst op professionals.

Antien Zuidberg gaat onderzoek leiden naar het succesvol introduceren van vooral duurzame voedselinnovaties.

Foto: HAS

HAS stelt lector Design Methoden Food aan

Antien Zuidberg is vanaf 1 maart 2018 de lector van de nieuwe onderzoeksrichting Design Methoden Food aan de HAS in Den Bosch.  

Nina Hoff en Richard Guldemundt met hun 3D geprinte handtekeningen.

Samenwerking Beko Techniek en byFlow bekrachtigd met speculoospasta

byFlow en Beko Techniek hebben op 26 september hun onderlinge samenwerkingscontract officieel ondertekend. Dit gebeurde met de 3D foodprinter The Focus, die de handtekeningen in speculoospasta zette.

Chocolade decoratie gemaakt met 3D Food Printer. Foto: Beko

Demo 3D Food Printing op Beko Najaarsdagen

Het proces van 3D Food Printing en de mogelijkheden voor de bakkerijbranche: op de stand van Beko Techniek wordt het gepresenteerd tijdens de Beko Najaarsdagen. Producent byFlow demonstreert de 3D Food Printer 'The Focus'.