Alles over Bakkerij Verba

Christiaan van de Vegt maakt Luilakbollen. Foto's: Sutdio38C
Pinkster- en luilakbollen voor langslapers - met receptuur van...

Op 19 en 20 mei is het Pinksteren. De zaterdag daaraan voorafgaand (11 mei) is het luilak. Een mooie gelegenheid om pinkster- en luilakbollen te bakken en deze oude traditie nieuw leven in te blazen. Een vergeten verhaal, met hedendaagse receptuur van Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba.

Eline Nagelkerke is winnaar bij de professionals in 2023
Blijft Eline de beste worstenbroodbakker, wint vader Jan of gaat de...

De finalisten voor de wedstrijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje hebben zich geplaatst. De terugkeer van het finalebakken geeft de wedstrijd extra spanning. Eline Nagelkerke werpt zich in de strijd om haar titel te verdedigen, waarbij ze het opneemt tegen haar vader. Ook oud-winnaars Giel Vermeulen en Christiaan van de Vegt doen dit jaar opnieuw mee.

Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt een prachtige, goudgele broeder.
Foto's: Studio 38C
Broeder: luxe, gevuld krentenbrood voor hoogtijdagen - zo maak je 'm

Een broeder is een mooie naam voor een prachtig, luxe krentenbrood met zoete vulling. Vaak wordt 'ie gegeten met een kom warme melk, een lik stroop of een flinke 'slik' roomboter. Wist u trouwens dat er ook zusters werden gebakken? Corné Boerenfijn van Bakkerij Verba bakt deze nog altijd populaire lekkernij, Antje Scheper tekent voor de historie.

Eigenaar Christiaan van de Vegt
Opschalen en keuzes maken: Bakkerij Verba scheidt productie van brood...

Soms loopt hij misschien iets te hard van stapel, maar Christiaan van de Vegt zorgt er wel voor dat zijn bedrijf niet stil blijft staan. Met overnames en ook nog eens de aankoop van drie nieuwe ovens zijn het uitdagende en pittige tijden voor de bakker. Hoe pakt de eigenaar van Bakkerij Verba dit aan?

Glenn de Fijter bereidt stroopmoppen.
Foto's: Studio38C
Een goed gevulde moppentrommel in iedere stad of streek, met...

Nederland kent een grote variantie aan moppen; elke zichzelf respecterende stad of streek ontwikkelde ooit wel zijn eigen mop, karakteristiek van smaak en vorm, steeds op basis van een honing- of boterdeeg. In dit verhaal van Antje Scheper wordt de historie over de moppen aangevuld met hedendaagse receptuur van Bakkerij Verba.

Ondernemers Christiaan van de Vegt en Vicky Littlejohn vertellen in de podcast van Bakkerswereld over de energieproblematiek en de oplossingen die zij zien.
Foto's: VMNmedia
Podcast - Littlejohn en Van de Vegt over de energiecrisis: 'Stel je...

De een zet niet alle etages aan in de oven, de ander bakt ook voor collega's met een hogere energierekening. Bakkerij-ondernemers Christiaan van de Vegt en Vicky Littlejohn leggen in deze Bakkerswereld-podcast uit hoe zij de energiecrisis aanvliegen. Ze stellen zich kwetsbaar op naar klanten en medewerkers, maar ondernemen. 'Op een gegeven moment moet je weer de leiding nemen.'

Heel blij is ondernemer Christiaan van de Vegt met de aankoop van een bakkerij in Werkendam. Foto: Herbert Wiggerman
Christaan van de Vegt: 'Vakwedstrijden zijn een mooie manier om...

Bakkerij Verba in Brakel is door de jaren gegroeid van één naar vier vestigingen. Heel blij is ondernemer Christiaan van de Vegt met de aankoop van een bakkerij in Werkendam, waarbij de voormalige bakkerij inmiddels dienst doet als banketbakkerij. In alle winkels staat klantbeleving centraal. Ook vindt hij het heel belangrijk om aan vakwedstrijden deel te nemen. Ook voor leerlingen. 'Het is een mooie manier om personeel vast te houden.'

Bakkerij Verba won gisteren tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten in vier verschillende categorieën de eerste prijs. 
Foto: Pjotr Wiese
Bakkerij Verba opent verbouwde winkel in Brakel

Bakkerij Verba, die gisteren tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten in vier verschillende categorieën de eerste prijs won, opent vandaag de verbouwde winkel in Brakel.

Winnaar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018. Foto: Omroep Brabant
Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje komt uit Sleeuwijk

Christiaan van de Vegt van Bakkerij Verba uit Sleeuwijk is winnaar geworden van de strijd om Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2018. Hij werd daarmee de opvolger van Jorrit Foolen uit Sint-Oedenrode, de winnaar van 2017.

De 18-jarige broodbakker Giel Vermeulen aan het werk in Bujumbura, de hoofdstad van Burundi. Foto: Giel Vermeulen/Facebook
Bakker Giel Vermeulen (18) op 'flitsmissie' in Burundi

Ondanks een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is Giel Vermeulen uit Heusden deze week op missie in Burundi. De 18-jarige bakker uit Heusden instrueert in het Afrikaanse land collega's.