Alles over Bakkersvak 2019

Alfred Bruin, Evelijne Bruning en Henk Smit bezegelen de overeenkomst.
Foto: Royal Steensma
Royal Steensma rolt project Wereldbol verder uit

Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix op zich voor het ambachtelijke bakkerijkanaal in Nederland. Op die manier wil de leverancier bijdragen aan het stoppen van honger in de wereld. Eigenaar Alfred Bruin van Royal Steensma, tekende daartoe maandag een contract met organisatie De Wereldbol en The Hunger Project. 

Meneer de Uil promoot Nationaal Schoolontbijt
Meneer de Uil promoot Nationaal Schoolontbijt

Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant roept de juffen en meesters van alle kijkbuiskinderen op om mee te doen met het Nationaal Schoolontbijt 2019. De vrolijke vogel is te zien op YouTube, waar hij alle scholen uitnodigt om mee te smikkelen en te smullen van een gezond ontbijt.

Bakeplus trapt ijsseizoen af met nieuwe bereiders
Bakeplus trapt ijsseizoen af met nieuwe bereiders

Bakeplus gaat met twee nieuwe ijsbereiders het ijsseizoen 2019 in. Ook zijn tijdens Bakkersvak 32 nieuwe combinaties ijs en variegato gepresenteerd.

Emondt KMI kiest bewust voor duurzame beursstand

Emondt KMI Fresh Food Interiors had dit jaar een totaal andere aanpak van de beursstand op Bakkersvak dan eerdere jaren. Duurzaamheid stond voorop.

Organisator Easyfairs denkt na over een nieuwe opzet van Bakkersvak nu een aantal standhouders in elk geval in 2021 niet op de beurs staat.

Foto: Easyfairs
Bakkersvak 2019 trekt ruim 9.000 bezoekers

De eerste driedaagse Bakkersvak in Gorinchem trok ruim 9.000 bezoekers, circa 8 procent meer dan in 2018. Bezoekers hebben zich drie dagen lang kunnen verlustigen aan hardware, software en tal van heerlijkheden, inclusief ijs. De productdemonstraties trokken veel bekijks, standhouders zijn door de bank genomen blij met de extra tijd die ze voor (potentiële) klanten hebben kunnen uittrekken, studenten zijn goed over de beurs geleid. Kennis op product- en strategisch niveau is uitgewisseld.

Kiki Suijkerbuijk, Ymke Buelens en Maurits van der Vooren: de nummers 1, 2 en 3.

Foto’s: Roel Dijkstra / Joep van der Pal
Genoten van de Dutch Pastry Award? Bekijk hier de inzendingen nog eens

De Dutch Pastry Award telde dit jaar negen inzendingen. Het niveau van de kandidaten lag zeer dicht bij elkaar, liet de jury weten. De showstukken zijn allemaal even mooi uitgevoerd. Het zijn de bijbehorende taartjes geweest, die het verschil maken. De jury heeft de smaakpapillen behoorlijk aan het werk moeten zetten.

Eric van Otten ontvangt de cheque uit handen van Harry van de Besselaar, organisator van Tour de Bakker.
Foto: Roel Dijkstra
Bakkers fietsen €10.000 bij elkaar voor The Breadhouse

De deelnemers aan Tour de Bakker 2018 hebben bijna tienduizend euro bij elkaar gefietst voor het goede doel. Dat is The Breadhouse, een project dat gebieden in de wereld waar nood heerst toch van brood wil voorzien.

Foto: Facebookpagina Ijssalon Huupkens
Huupkens IJs wint Gouden IJsspatel

Huupkens IJs uit Weert heeft de Gouden IJsspatel gewonnen voor het beste koffie ijs. Dit werd dinsdagavond 12 maart bekendgemaakt op de Bakkersvak.

Foto: Roel Dijkstra Fotografie / Joep van der Pal


Gorinchem - Bakkers vakbeurs
Volop ruimte om te netwerken op driedaagse Bakkersvak

Bakkersvak 2019 loopt op zijn einde. Dit jaar werd de beurs voor het eerst drie dagen gehouden. Hierdoor is er meer ruimte voor exposanten om in gesprek te gaan met bezoekers. Door de extra dag is er ook ruimte voor een breder programma.

NBC: Speel in op de wensen van de online generatie
NBC: Speel in op de wensen van de online generatie

Frank Janssen van het NBC praat in het Onderneem Café op de Bakkersvak ondernemers bij over de toekomst van de bakkers. De online generatie groeit, maar is de bakker hier wel klaar voor? Waar liggen de kansen?