Alles over Bezorging

Bezorgservice laat Doetinchemse Bakker Bart-franchiser floreren
Bezorgservice laat Doetinchemse Bakker Bart-franchiser floreren

Linda en Martijn Wolsink, Bakker Bart-franchisenemers voor de vestiging Doetinchem, zijn genomineerd voor Franchisenemer van het Jaar 2024. Dat komt mede door hun uitstekende bezorgservice. Samen met nog twaalf andere ondernemers dingen Linda en Martijn mee naar deze titel.

Het bestel-wagenpark in steden moet schoner per 2025. Foto: Shutterstock
Kamer: Bestelbus van bakker moet tot 2028 in zero-emissiezone kunnen...

Om te voorkomen dat bakkers en andere kleine ondernemers in steden vanaf 2025 op kosten worden gejaagd door zero-emissiezones, moeten zij tot minstens 2028 kunnen blijven doorrijden met hun huidige bestelbusje.

Topgeschenken zet met overname in op groei taartentak
Topgeschenken zet met overname in op groei taartentak

Het Haarlemse bedrijf gefeliciTAART.nl is overgenomen door Topgeschenken Nederland BV.

Zero-emissiezones voor bestelservice in binnensteden gaan in per 2025
Zero-emissiezones voor bestelservice in binnensteden gaan in per 2025

Bevoorrading van bedrijven, winkels, horeca en kantoren in binnensteden mag vanaf 2025 alleen nog emissievrij. Vanaf die tijd moeten de meeste besteldiensten uitstootvrij zijn. Om dit voor alle ondernemers haalbaar te maken, is er subsidie danwel fiscale aftrek mogelijk.

Koen Verschoor is inmiddels een bekende verschijning in de stad. Foto's: Fotobureau Roel Dijkstra
Ambitieuze bakker Koen Verschoor: 'Ik wil gewoon gruwelijk veel...

Hij slaapt 3 à 4 uur per nacht en dat is voor hem genoeg. Koen Verschoor bruist van de energie en zit boordevol plannen. De 20-jarige bakker is sinds maart eigenaar van Koen's Brood. In Dordrecht is hij met zijn tuktuk inmiddels een bekende verschijning. 'Op mijn 12e wilde ik al werken.'

Top Bakkers neemt belang in Doorb: extra manier om klant te bedienen
Top Bakkers neemt belang in Doorb: extra manier om klant te bedienen

Top Bakkers heeft een minderheidsbelang genomen in Doorb, hét bestel- en bezorgplatform voor lokaal ambachtelijk brood. De deelneming past binnen de strategie van Top Bakkers om ambachtelijk brood en banket makkelijk beschikbaar te maken voor iedereen.

Jan-Aart Schuld en zijn echtgenote Jolanda van den Hoorn zetten een nieuwe stap met het bedrijf. 
Foto: Jan Willem Schouten
Jan-Aart Schuld timmert flink aan de weg met verbouwing en derde...

Bakker Jan-Aart Schuld uit Oldebroek timmert flink aan de weg. Momenteel is in zijn bakkerij in Oldebroek een grootschalige verbouwing en modernisering gaande, waardoor het bedrijf aan de eisen van de huidige tijd en aan de groeiende vraag kan voldoen. In oktober breidt de bakker bovendien uit met een vestiging in een nieuwe gemeente.

Het aantal online bestedingen blijft in Nederland groeien. Foto: ANP
Nederlander koopt meer online, food zet stijgende lijn door

Het totaal aan online bestedingen van Nederlandse consumenten kwamen in het eerste kwartaal van dit jaar uit op €8,2 miljard. Dat is een stijging van 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. De onlinebestedingen op foodgebied stegen licht.

Patrick Steenbergen en Bram Pol zijn twee van de vier initatiefnemers van BuurtBakker. 
Foto: Bram Pol
Dit is wat bestelservice BuurtBakker ambachtelijke bakkers wil bieden

De bakkerij heeft er een serviceverlener bij, die zowel ambachtelijke bakkers als hun klanten wil ontzorgen: BuurtBakker. Dit concept van vier student-ondernemers brengt lokaal vraag en aanbod bij elkaar en wil continuïteit waarborgen.

Bakker Bart Leeuwarden omgetoverd: horeca en bezorging centraal
Bakker Bart Leeuwarden omgetoverd: horeca en bezorging centraal

Bakker Bart heeft na een lange sluiting en een zeer ingrijpende renovatie de vestiging in Leeuwarden heropend. Met deze vernieuwde en verruimde vestiging aan de Wirdumerdijk 5 gaat ondernemer Douwe Mulder zich volledig richten op horeca en bezorgen.