Alles over Boek

Auteur Rik Peters

Kinderboek Bakker Doodbrood zet bakkersvak in de spotlight

Bakker Doodbrood is het nieuwe kinderboek van schrijver Rik Peters en illustrator Federico Van Lunter. De inspiratie haalde Peters uit zijn directe omgeving. Het boek zet bakkers positief op de kaart en is volgens de auteur heel geschikt om in de bakkerswinkel te verkopen.

Het concept van het boek Bakkers waren Stakkers, dat nu is voltooid. Foto: still

'Bakkers waren Stakkers' werpt blik op 200 jaar bakkerijgeschiedenis...

Bakkerstelg Joep Dückers heeft een bijzonder boek samengesteld met als titel: 'Bakkers waren Stakkers: Brood, Banket Beschuit, Betrokkenheid. Kneden, Rijzen, Bakken'.  

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te boeien

Horeca-expert deelt 51 tips om medewerkers te vinden, binden en te...

Het boek 'Vinden, binden & boeien' bevat 51 tips voor personeelsbeleid in zowel de retail, zorg als de horeca. Ook bakkerij-ondernemers kunnen hun licht opsteken in de uitgave: aan welke knoppen kun je draaien in deze huidige 'War on talent'?

Issa met zijn winnende boek: A Book About Bread. Foto: HL Books

Issa Niemeijer-Brown wint prijs met boek over basisbakken

A Book About Bread van Issa Niemeijer-Brown heeft een internationale onderscheiding in de wacht gesleept. Het boek verscheen in 2020 al in een Nederlandstalige versie, de Engelstalige versie over de basis van broodbakken dit najaar.

Bakkersdochter Bianca Bartels. Foto: Tessa Posthuma- De Boer

Bakkersdochter schrijft 'Brood op de plank': hartverwarmend boek over...

Het boek 'Brood op de plank', een familiekroniek van drie generaties warme bakkers, verschijnt in maart 2023. Bakkersdochter Bianca Bartels dook in de geschiedenis van haar familie, die maar liefst vijftien bakkers telde. Haar boek is een liefdevol portret vol nostalgie over gepassioneerde middenstanders.

Richard Visser. Foto: Aad Hoogendoorn

Hoe er suiker begon te stromen door de bloedvaten van een...

In 'Het Boek der Boeken' brengt schrijver Ernest van der Kwast een ode aan mensen die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar wel degelijk een uitzonderlijk verhaal te vertellen hebben. Bakkerswereld krijgt van uitgeverij De Meent toestemming om twee verhalen te publiceren. Dit is deel twee over oliebollenbakker Richard Visser.

Het rijkgeillustreerde boek neemt de lezer bij de hand.
Foto's: Sterck & De Vreese

253 klassieke recepten en 1500 technieken in Handboek patisserie

Het van oorsprong Franse Handboek patisserie verschijnt in een Nederlandse vertaling. 'Ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Professionals en thuisbakkers', zegt meester-patissier Cees Holtkamp over de rijk geïllustreerde uitgave.

Banketbakker Nico Dorgelo met zijn zoon Nick. Foto: Verborgenvallei.com

Banketbakker Nico Dorgelo schrijft boek voor kinderen met dyslexie

Banketbakker Nico Dorgelo uit Dedemsvaart heeft een verhalenboek geschreven voor kinderen met dyslexie. Het boek heeft de naam 'De reis naar de verborgen vallei' gekregen. Het is het eerste deel van een zesdelige serie.

Foto's: Boefkik voor -12°C Gelato

Nieuw: -12°C Gelato is hét boek over ambachtelijk ijs

Ambachtelijk bereid ijs is lekker, maakt blij en is er in allerlei smaken. Maar dat er ook pure wetenschap bij komt kijken, laten ijsmakers Bas van Haaren en Nils Hendrikse zien in hun nieuwe boek -12°C Gelato. De SVH Meesterijsbereiders combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Giovanni Olivo. Foto: Aad Hoogendoorn

Exclusief voor Bakkerswereld: een verhaal uit 'Het Boek der Boeken'...

In 'Het Boek der Boeken' brengt schrijver Ernest van der Kwast een ode aan mensen die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar wel degelijk een uitzonderlijk verhaal te vertellen hebben. Bakkerswereld krijgt van uitgeverij De Meent toestemming om twee verhalen te publiceren. Dit is deel één over ijsmaker Giovanni Olivio.