Het boek A Book About Bread won de eerste prijs bij de Gourmand World Cookbook Awards 2023 in de categorie Bakery Pro. Daarmee krijgt het boek internationale erkenning. Het verscheen afgelopen najaar van 2023 bij HL Books.
De oorspronkelijke Nederlandse editie Een boek over brood verscheen in 2020 bij Uitgeverij Brandt, en verkocht al meer dan 15.000 exemplaren.
Issa Niemeijer-Brown is bakker en eigenaar van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam. De bakkerij staat in binnen- en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers.
Terug naar de basis
Het boek brengt broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Daarmee overstijgt het het genre van traditionele receptenboeken. Het is een pleidooi voor ambachtelijk bakken.
Een boek over brood was direct al een groot succes, laat de uitgever weten. Op veler verzoek verscheen dit jaar de Engelstalige editie. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.