Alles over Cursus

Marije Berghuis verruilde tv-wereld voor bakcursussen: inmiddels 8.500 cursisten

Marije Berghuis verruilde tv-wereld voor bakcursussen: inmiddels...

De Broodbakschool, opgericht door Marije Hanna Berghuis, is op missie. Wat begon als een persoonlijke interesse tijdens een sabbatical, is inmiddels uitgegroeid tot een actieve online community met meer dan 8.500 cursisten en 18.500 actieve volgers.

Foto's: Bakery Institute

Bakery Institute lanceert nieuw traject: Chefsdagen Banket

Met welk assortiment spreek je toekomstige klanten aan qua moderne afwerking en smaak? Zijn de hardlopers ook de producten je het meest op verdient en wat is de kostprijs van je assortiment? Tijdens het nieuwe traject Chefsdagen Banket van Bakery Institute wordt op deze vragen een antwoord gegeven.

Schrijf je nu in voor de cursus 'Alcohol in ijs' in het IJscentrum

Schrijf je nu in voor de cursus 'Alcohol in ijs' in het IJscentrum

IJs met daarin een alcoholisch drankje verwerkt klinkt natuurlijk lekker en verfrissend. Maar heel makkelijk om te bereiden is het niet. Wat maakt het verwerken van alcohol in ijs zo lastig? En hoe maak je die perfecte limoncellosorbet of dat zachte Baileys roomijsje? Je leert het in de cursus Alcohol in IJs op 29 augustus in het IJscentrum.

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Dubbele special IJscentrum: drageren en grab & go chocolade

Het IJscentrum organiseert een bijzondere chocolate-coated cursus: drageren en grab & go chocolade. Op 29 en 30 maart kunnen ijsbereiders, bakkers en banketbakkers zich laten onderdompelen in de chocolade-impulsproducten. Deze zogenoemde grab & go-artikelen kunnen voor een flinke omzetboost zorgen in de ijssalon, bakkerij en chocolaterie. Voor deze special wordt de expertise ingeschakeld van Callebaut, Selmi en Food Dynamics.

Marijke Bakt Brood neemt thuisbakkers mee 'op rijs'

Marijke Bakt Brood neemt thuisbakkers mee 'op rijs'

Marije Bakt Brood neemt thuisbakkers in #DESEMber digitaal mee 'op rijs'. In een gratis en praktische online cursus helpt ze liefhebbers over de hele wereld aan een desemstarter. Haar missie - samen aan de bak - begint hierdoor, na de lancering van haar online broodbakschool in 2020, aan zijn tweede 'rijs'.

Nederlandse AI Coalitie: AI-cursus interessant voor industriële bakker

Nederlandse AI Coalitie: AI-cursus interessant voor industriële bakker

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor de sector Agri en Food ontwikkeld. Deze gratis online cursus, die ondernemers en studenten meer inzicht geeft in het begrip Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen, is volgens NL AIC heel geschikt voor industriële bakkerijen.

Google biedt workshops in online marketing voor versspecialisten

Google biedt workshops in online marketing voor versspecialisten

Google biedt vanaf 18 oktober in samenwerking met onder meer de brancheorganisatie NBOV speciale workshops, masterclasses en coaching sessies aan voor versspecialisten. Tijdens de workshops kunnen ondernemers kosteloos de juiste vaardigheden leren om hun bedrijf online nog beter op de kaart te zetten. Zo komen onder meer het creëren van relevante social media content en het vergroten van online vindbaarheid aan de orde.

HAS Hogeschool. Foto: Archief Bakkerswereld

HAS Hogeschool houdt cursus Levensmiddelenchemie

HAS Hogeschool start op 16 november de Cursus Levensmiddelenchemie. De cursus is bestemd voor iedereen die betrokken of verantwoordelijk is voor (de kwaliteit van) voedselproductie.

Graanbarista Marije Pelgrum

Graanbarista Marije Pelgrum lanceert glutenvrije broodbakcursus

Marije Bakt Brood viert op woensdag 20 oktober haar éénjarig bestaan met de feestelijke lancering van een glutenvrije broodbakcursus. Afgelopen jaar heeft graanbarista Marije Pelgrum (51) meer dan 1100 thuisbakkers in haar online broodbakschool brood leren bakken.

Foto: archief Bakkerswereld

Webinars over de aanpak van psychosociale arbeidsbelasting

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het ziekteverzuim. Werkdruk en ongewenste omgangsvormen zijn een factor bij het ontstaan van fysieke ongelukken op het werk. Onder auspiciën van ISO ontwikkelde een internationale werkgroep van experts een guideline voor een systematische en structurele aanpak ervan: ISO 45003.