Alles over Dübör

Dübör Nederland is partner geworden van de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Sales manager Piet van Dongen (links) overhandigt een geleispuitmachine en invetmachine symbolisch aan Hilco Wagenaar van de FIA, voor gebruik in de Academy. Foto: FIA/Koos Groenewold

Dübör partner van de Food Innovation Academy

Dübör Nederland is aangehaakt als partner van de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen. Als specialist in lossingsmiddelen en spuittechnologie is Dübör betrokken bij de productie van een breed scala aan producten voor de bakkerij en horeca.

Foto’s: Food Innovation Academy/Koos Groenewold

Food Innovation Academy neemt hypermoderne bakkerij in gebruik

De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft begin juni een hypermoderne opleidingsbakkerij in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van een aantal nauwbetrokkenen, verrichte Alfred Bruin, FIA-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma, de openingshandeling.

Dübör toont Boyens BackGlanz Sprayer tijdens Bakkersvak

Dübör toont Boyens BackGlanz Sprayer tijdens Bakkersvak

Dübör laat bezoekers van de Bakkersvak kennis maken met de Boyens BackGlanz Sprayer. Dit tafelmodel voorziet kleinbrood en deeg automatisch van glansmiddel door middel van de vijf aanwezige spuitkoppen.

Marco Lakerveld gebruikt de geleimachine van Dubor in de bakkerij achter de nieuwe winkel in Driebergen. (Foto: Herbert Wiggeman)

Efficiëntere en schonere (bak)processen door individueel maatwerk

Dübör is wereldwijd toonaangevend in lossingsmiddelen en invetmachines. Ook in Nederland timmert het familiebedrijf flink aan de weg. Met uitgebreide service en individueel maatwerk wil de specialist maar één ding: élke bakker helpen aan efficiëntere en schonere bakprocessen. Onder andere Bakkerij van den Bemd, Ambachtsbakker Van der Kleij en van Lakerveld Brood & Banket vertellen hier over hun ervaringen. Door de innovatieve oplossingen kunnen ze nóg mooiere producten maken.

© Fotopersburo Bert Jansen

Dübör: voor elk product de juiste (op)lossing

Dübör is al jarenlang dé specialist in lossingsmiddelen, -olie en invetmachines in de bakkerij. 'Met onze kennis en ervaring adviseren we de ambachtelijke bakker over de juiste middelen voor het juiste product, in de juiste hoeveelheid en voor de juiste machine. De praktijk leert dat de bakker zo flink op zijn kosten kan besparen en tegelijkertijd zijn bakproces optimaliseert.'

logo biologische olie

Striktere wetgeving biologische lossingsmiddelen

Bakkers die biologisch produceren, mogen binnenkort alleen nog plantaardige, biologische lossings- en smeermiddelen gebruiken. Met ingang van 7 november 2016 verandert de Europese wetgeving hieromtrent.

Tweede Tour de Bakker groot succes

Tweede Tour de Bakker groot succes

Rustig tussen de koeienvlaaien door op de dijk of hard crossen door het mulle zand in de Drunense Duinen. De tweede editie van Tour de Bakker had voor ieder wat wils en dat viel in de smaak bij de bakkers.

Dübör neemt Buhtz Food Tech over

Dübör neemt Buhtz Food Tech over

Buhtz Food Tech is sinds 1 juli opgegaan in het Zwitserse Dübör Backtrennmittel- und Apparatebau. De activiteiten zullen worden voortgezet vanuit het Duitse Bas Säckingen onder de naam Dübör Food Tech GmbH.

Ton Kastermans

Tour de Bakker: 2000 euro bij elkaar gefietst

Marleen Pater van Bake for Life kreeg op 27 november de cheque overhandigt met de opbrengst van Tour de Bakker. De fietsende bakkers hebben met elkaar 2000 euro opgehaald voor het goede doel.

Sportieve bakkers maken zich op voor de diverse tochten.

Derde editie Tour de Bakker op 9 september

De derde editie van Tour de Bakker staat gepland voor dinsdag 9 september. Dan komen sportieve collega-bakkers samen om te fietsen voor het goede doel, tweede goede doelen zelfs dit keer: Bake for Life en Hospice Francinus de Wind in Waalwijk