Alles over Grootbrood

Gesponsord
Gesponsord
Bakkerij

Gesponsord Minder nachtwerk: ProSon Cool maakt uitgesteld bakproces mogelijk

's Nachts minder uren werken, maar geen concessies doen aan de kwaliteit van dagvers brood. Die wens lag aan de basis van ProSon Cool: het nieuwste broodverbetermiddel van Sonneveld, waarmee bakkers hun ambachtelijk wit, tarwe en volkoren grootbrood via een uitgesteld proces kunnen bakken.

Foto: Koos Groenewold
Ondernemen

'Omzet op Koningsdag stijgt, besteding daalt licht'

De omzet bij bakkerijen voorafgaande aan Koningsdag is gestegen met 8 procent, bij 7,6 procent meer transacties. De omzet op Koningsdag steeg ook, met 4,6 procent en bij 6,5 procent meer transacties. Dat blijkt uit de resultaten van BakkerijMonitor.

Archief Bakkerswereld
Ondernemen

Omzet kleinbrood neemt flink toe

In mijn vorige bijdrage schreef ik over kansen op dagniveau. Hoe waren de omzetplussen en -minnen op de verschillende dagen? Deze keer kijken we naar de twee grootste omzetmakers in de bakkerswinkel (grootbrood en kleinbrood) en tonen we de resultaten per omzetklasse.

Foto: Shutterstock
Ondernemen

Dinsdag is dé dag voor verkoop grootbrood

In een eerdere bijdrage hebben we gekeken naar de categorie kleinbrood in combinatie met de ontwikkeling van deze categorie in de supermarktbranche. Nu is het de tijd voor de categorie grootbrood.

Bas van Leersum, winnaar van de Coupe de la Boulangerie 2015. Foto: BoulangerieTeam
Nieuws

Bas van Leersum winnaar Coupe de la Boulangerie 2015

Winnaar van de derde editie van Coupe de la Boulangerie 2015 is Bas van Leersum. In totaal streden vier enthousiaste boulangers om deze titel bij het NBC in Wageningen.

Archief: Distrifood
Nieuws

Broodverkoop bij Lidl spectaculair gegroeid

De omzet van Lidl in dagvers brood is het afgelopen jaar spectaculair gegroeid. De van oorsprong Duitse discountsupermarktketen verkocht van week 20 2014 tot en met week 20 2015 voor €7,4 miljoen meer klein- en grootbrood dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau IRI.

HealthBread daarentegen levert een reeks tastbare innovatieve producten. Foto: TNO
Algemeen

HealthBread: 'Gezond volkorenbrood met smaak en textuur van wit

'Als we allemaal voldoende vezels binnenkrijgen, bijvoorbeeld door het eten van volkorenbrood, draagt dat bij aan het voorkomen van hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en meer. Maar in de meeste Europese landen haalt de consument zijn neus op voor volkoren. TNO leidde het HealthBread EU-project met een bijzondere uitkomst: brood dat voelt en smaakt als wit maar minstens zo gezond is als volkorenbrood', dat meldt het Delftse onderzoeksinstituut.

Michel Zoeter
Algemeen

Eten van volkoren zou sterftekans verlagen

De American Medical Association heeft de resultaten van een langdurig en grootschalig onderzoek onder ruim 118.000 mensen gepubliceerd. Die resultaten brengen volkorenconsumptie in verband met met een lagere sterftekans, onder meer bij hart- en vaatziekten. De uitkomsten van het onderzoek van de Havard Medical School is daarmee een bevestiging van eerder onderzoek naar de positieve effecten van volkorengranen.

Bij een verwenmoment blijkt een gezonde keuze minder belangrijk te zijn.
Bakkerij

Maestro voor premium grootbrood verder verbeterd

Zeelandia heeft de kwaliteit van Maestro Wit & Bruin voor excellent grootbrood op twee punten aangepast: de structuur en de malsheid zijn verbeterd.

Nieuws

Tuinbrood bij Bakker Bertram

Bakker Bertram uit Amsterdam heeft de afgelopen 9 maanden gewerkt aan de ontwikkeling van een Tuinbrood.