Van Delft Biscuits
'Bakkers staan met lege handen'
Van de week ben ik er weer eens goed voor gaan zitten: dé Keuringsdienst van irritatie. De uitzending viel zelfs nog wat rauwer op mijn dak dan vooraf gedacht.
Van de week ben ik er weer eens goed voor gaan zitten: dé Keuringsdienst van irritatie. De uitzending viel zelfs nog wat rauwer op mijn dak dan vooraf gedacht.
De Keuringsdienst van Waarde zette in de uitzending van 6 januari enzymen in brood centraal. Het programma kan consumenten het idee geven dat enzymen iets engs en onnatuurlijks zijn. Het is niet de eerste keer dat de bakkerijsector hierdoor in een minder goed daglicht komt te staan. De uitzending kan vragen oproepen, onder meer bij consumenten.
Daar sta je dan als Française, met een snee brood in je handen die je is aangereikt door een Nederlandse televisiemaker. Pain de Boulonge, zegt hij erbij. Dit brood bestaat helemaal niet in Frankrijk, niet als merknaam en niet als soort. Ook niet in Boulogne, waar de Française woont.
KRO-NCRV's Keuringsdienst van Waarde is terug met een nieuw seizoen. In deze reeks onder meer het thema 'Frans brood dat verre van Frans blijkt', aldus de programmamakers.
In het verleden kreeg ik ze vanuit mijn toenmalige rol nog wel eens aan de lijn: dé Keuringsdienst van Waarde. In het eerste telefoongesprek was de openingsvraag of wij als bakkerijorganisatie al onze broodrecepten naar ze toe wilden sturen. 'Bij voorkeur vandaag.'
OPINIE - De Keuringsdienst van Waarde (KvW) heeft half juni opnieuw brood op de korrel genomen. De aandacht ging ditmaal uit naar een voor de programmamakers onbekende broodverbeteraar: de veldboon. Individuele bakkers wisten prima hun zegje te doen; tegengeluid vanuit de sector kwam minder uit de verf. Dat heeft de KvW aan de kaak proberen te stellen. Terecht?
De Keuringsdienst van Waarde besteedde donderdagavond aandacht aan 'bourgondisch genieten'. Daarbij werd ook Loes Baas van Bakkerij Baas in Hoogwoud aan het woord gelaten. Zij liet zien hoe ze volgens eigen zeggen 'de enige echte bourgondische appeltaart van Nederland' maakt.
In de uitzending van Keuringsdienst van Waarde werd gisteren aandacht besteed aan banketbakkersroom. Volgens het programma gebruikt het grootste deel van de Nederlandse bakkers hiervoor een kant-en-klare mix. Banketbakker Cees Holtkamp reageert geschokt. 'Dan zaag je als vakman de poten onder je stoel vandaan!'
Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders gisteravond naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over 'IJssalonijs'. 'We worden neergezet als gifmengers', reageert Hidde de Brabander, manager van de vakschool IJscentrum.
In de Grote Keuringsdienst Van Waarde Test wordt gezocht naar de grootste voedselkenner van Nederland. De test wordt donderdag 3 september om 20.25 uur uitgezonden op NPO 3. IJscentrum-manager Hidde de Brabander leidt het vak met de bakkers en patissiers.