Alles over Keurmerken

Molen de Weyer. Foto: Anne van der Woude

Biologische korenmolenaars ontvangen bijdrage voor korte...

Het Dinamo Fonds zet €100.000 in om natuur-inclusieve, biologische korenmolens en biologische molenaars te steunen om hun productie te versterken. De bijdrage is bestemd voor het herstel van de biodiversiteit en voedselkwaliteit.

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score, wel of niet gebruiken in je bakkerswinkel?

Nutri-Score is een vrijwillig voedselkeuzelogo. Als ondernemer ben je dus niet verplicht om Nutri-Score te gebruiken. Is het gebruik nuttig is voor je bedrijf, of relevant voor je producten? Het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) zet de voor- en nadelen op een rij.

Gevulde croissants van Bakkerij Lex Brakenhoff.

Dreiging met advocaten werkt, supers en bakkers bedenken andere namen...

Supermarktketens Jumbo en Albert Heijn stoppen met de naam crompouce, bevestigen woordvoerders van beide ketens na berichtgeving van De Telegraaf. Ook bakkers bedenken andere namen voor het razendsnel in populariteit gestegen product.

Geniet de Limburgse vlaai (deze is van De Bisschopsmolen) straks Europese bescherming? Foto: ANP

Belgen en Nederlanders starten procedure: is de Limburgse vlaai...

Vlaanderen en Nederland zijn gestart met de aanvraag voor een Europese erkenning van de Limburgse Vlaai. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is de écht Limburgse Vlaai straks een beschermd streekproduct. Een toef slagroom erop gooit al roet in het eten. Maar eerst moeten de departementen voor landbouw nu 'om'.

Omzet voeding met keurmerk in 4 jaar verdubbeld

Omzet voeding met keurmerk in 4 jaar verdubbeld

In 2018 is de verkoop in supermarkten van voeding met een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor duurzaamheid met 16 procent gestegen. In vier jaar tijd is de omzet in supermarkten meer dan verdubbeld.

Duurzaamheid: Nieuwe top 10 voedselkeurmerken bekend

Duurzaamheid: Nieuwe top 10 voedselkeurmerken bekend

Milieu Centraal heeft een nieuwe beoordeling van duurzame voedselkeurmerken uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de teller inmiddels op bijna honderd duurzaamheidslogo's voor voeding, maar slechts tien keurmerken zijn topkeurmerken.

Omzet keurmerkvoedsel groeit flink

Omzet keurmerkvoedsel groeit flink

De omzet die wordt geboekt met voedsel met een keurmerk is vorig jaar met ruim 16 procent gestegen.

In het restaurant worden naast glutenvrije gerechten ook glutenvrije broodjes aangeboden.

Foto: Broodje Kok

Broodje Kok eerste tankstation met keurmerk Lekker Glutenvrij

Broodjeszaak Broodje Kok, gevestigd bij Kok Tankstation in Harderwijk, heeft als eerste tankstation van Nederland het keurmerk Lekker Glutenvrij 2017 verkregen.

EZ zet mes in aantal keurmerken

EZ zet mes in aantal keurmerken

Voorlichtingsinstantie Milieu Centraal heeft voor het ministerie van Economische Zaken het mes gezet in het aantal keurmerken op het gebied van voeding. Van de negentig keurmerken die er waren, zijn er dertien over, waaronder twee uit het buitenland.

Debora van Zee

Keurmerk: doel of middel?

De tijd dat duurzaamheid alleen voor geitenwollensokken was, is voorbij. Volgens GfK-onderzoek uit 2015 spelen duurzame aspecten voor ruim vier van de tien consumenten een belangrijke rol bij de aanschaf van producten of diensten. Ook b2b wordt regelmatig gevraagd naar duurzaamheidsprestaties.