Tot aan het begin van de coronapandemie was Jos den Otter voorzitter van de NBOV. In één van zijn kennismakings-interviews, rond 2010, openbaarde hij zijn grootste wens voor de bakkers van Nederland.
Tot aan het begin van de coronapandemie was Jos den Otter voorzitter van de NBOV. In één van zijn kennismakings-interviews, rond 2010, openbaarde hij zijn grootste wens voor de bakkers van Nederland.
Jos den Otter heeft het NBOV-voorzittersstokje inmiddels doorgegeven, maar hij verdwijnt nog niet helemaal van het toneel. Hij blijft de CAO-onderhandelingen nog doen. 'Het wordt een hete herfst', voorspelt hij.
De leden van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) hebben tijdens de algemene ledenvergadering op 8 juli Arend Kisteman verkozen tot nieuwe voorzitter. Kisteman volgt Jos den Otter op, die na een voorzitterschap van bijna tien jaar afscheid heeft genomen van de NBOV.
Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat ook de warme bakkers, die brood vervaardigen (SBI-code 10.71) in aanmerking komen voor steunmaatregelen. Dat is te danken aan de lobby van NBOV.
Arend Kisteman, eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle en columnist van Bakkerswereld, is de beoogde nieuwe voorzitter van de NBOV. Als de ledenvergadering op 8 juli akkoord gaat, volgt hij huidig voorzitter Jos den Otter op.
Vooral bakkers in toeristische gebieden en binnensteden hebben het moeilijk. Dat zei NBOV-voorzitter Jos den Otter in de radio-uitzending van Spraakmakers. De bakkers in kleinere dorpen hebben over het algemeen minder omzetverlies.
In alle landelijke nieuwsbladen is vanochtend een advertentie verschenen met #wijblijvenbakken. Hiermee laten ambachtelijke bakkers aan Nederland weten dat ze dag in, dag uit, klaar staan voor de consument. De actie is een initiatief van de NBOV en SAB.
De Nederlandse Brood- en Banketbakkersondernemersvereniging (NBOV) heeft op Bakkersvak een nieuw beeldmerk geïntroduceerd: Dé Ambachtelijke Bakker. Met het beeldmerk kunnen leden onderstrepen dat zij dé ambachtelijke bakker of banketbakker in de regio zijn.
De NBOV organiseert dit voorjaar een zestal Themacafés verspreid door Nederland. Tijdens de bijeenkomsten kunnen ondernemers in gesprek met voorzitter en directeur van de NBOV over actuele kwesties.
NBOV, NVB en Nebafa consolideren hun samenwerking in het Ketenoverleg Brood & Banket. Dit is het resultaat van gesprekken die sinds 2017 zijn gevoerd over een mogelijk te vormen Sectorhuis. De oprichting daarvan is van de baan, de organisaties focussen nu op een praktische aanpak van essentiële onderwerpen die op de sector afkomen.