Arend Smilde heeft gisteren, dinsdag 28 augustus, de eerste paal geslagen van het nieuwe hoofdkantoor van Royal Smilde. Hij deed dit nadat even daarvoor het contract tussen Royal Smilde en Jorritsma Bouw werd getekend voor de nieuwbouw in Heerenveen.
Kaak Group heeft officieel haar huisvesting in Nieuwkuijk geopend. Hier is ook het Kaak Group Technology Center (KGTC) gevestigd. In dit centrum worden de nieuwste technologieën getoond, demo's verzorgd en kunnen klanten nieuwe producten ontwikkelen.
De Foodpassage in Citymall Almere is een lekkere aanwinst rijker. De Lekkere Dingen Bakker, een begrip in Amsterdam en omstreken, opent er vandaag een gloednieuwe winkel.
Bakker Hans Voordijk van Bakkerij Den Soeten Inval slaat op dinsdag 6 december om 15.00 uur de eerste paal in de grond. Hiermee wordt de eerste stap gezet naar een nieuwe bakkerij. De verwachting is dat de bakkerij in het najaar van 2017 wordt opgeleverd.
Benjamin Naname en Manuel Oostveen hebben in Amsterdam een 'broodoutlet' opgericht, genaamd De Tweede Jeugd. Hier wordt brood van een dag oud van de bakker doorverkocht voor een lagere prijs. Van ouder brood worden nieuwe producten gemaakt.
Bakkerij van Maanen uit Rijnsburg heeft een nieuwe vestiging geopend in Woerden. Bij het speciale winkelconcept van Van Maanen is in Woerden een nog grotere rol weggelegd voor horeca.
Een tweede Bakker Bart volgens de vernieuwde formule is 18 februari in Veldhoven geopend. De reeds bestaande Bakker Bart in het winkelcentrum is verplaatst naar een betere zichtlocatie in het winkelcentrum, waarmee Veldhoven een Bakker Bart-winkel met een ambachtelijke uitstraling rijker is geworden.
Bakkerij Risseeuw heeft de deuren geopend van hun nieuwe winkel met lunchroom en bakkerij in Hulst. De indeling en inrichting van de bakkerij, winkel en lunchroom zijn opgezet met een zeer open karakter.
Vol Smaak is de nieuwe productformule waarmee bedrijfscateraar SAB Catering eerlijke en ambachtelijke versproducten 'vol smaak' aanbiedt in haar ruim 235 bedrijfsrestaurants. Vol Smaak brengt horecabeleving in het bedrijfsrestaurant: meer afwisseling, verrassing en bereiding op locatie. De eerste productgroep, die landelijk wordt geïntroduceerd, is brood. Met het luxe en biologische broodassortiment Vol Smaak, dat op locatie wordt afgebakken, maakt SAB een kwaliteitsslag passend bij de lunchgast anno nu.
De renovatie van het centrum in Aalten heeft tot een nieuw product geleid bij Specialiteitenbakkerij Van den Dobbelsteen: Aaltense Klinkerkoek. Lange tijd was de bakkerij slecht bereikbaar wegens opgebroken straten.