Alles over Eindexamens

Ilse van Alff is de allereerste student met suikerwerk als examenshowstuk

Ilse van Alff is de allereerste student met suikerwerk als...

Ilse van Alff heeft deze week als allereerste student tijdens haar patisserie-examens aan het Zadkine Brood & Banket College een showstuk gemaakt op basis van suikerwerk. 'Het was een flinke uitdaging. Suikerwerk is veel kwetsbaarder dan chocolade. Ik ben heel trots dat het gelukt is', vertelt de geslaagde studente na afloop.

Gelukkig hebben we de foto's nog: eindexamenproducten in beeld

Gelukkig hebben we de foto's nog: eindexamenproducten in beeld

Onder het mom: gelukkig hebben we de foto's nog, hierbij enkele foto's van de producten die geslaagde studenten Boulanger 4 van het ROC van Amsterdam maakten voor hun eindexamen.

Het niveau van de examenkandidaten Bouanger 4 aan het ROC van Amsterdam ligt hoog. Hier de showtafel van Kevin.
Foto's: Youri Nijhoff

Examen Boulanger 4: bakken, bakken en nog eens bakken!

Bakken, bakken en nog eens bakken! Dat is wat de kandidaten aan het ROC van Amsterdam deden voor hun eindexamen Boulanger 4. Vlak daarvoor vertelde docent en praktijkbegeleider Youri Nijhoff al over het succes van deze opleiding en hij zei geen woord te veel. Bakkerswereld zocht de studenten op tijdens hun eindpresentatie. De meesten hebben het examen gehaald en het resultaat mag er zijn!

De parade van de Patissiers en Boulangers bij het Summa Brood en Banket.
Foto‘s: Summa

Summa College leidt op van bakker tot Boulanger 4 - nieuwe lichting...

Het atrium van het Summa College in Eindhoven stond midden juni vol met innovatieve en creatieve baksels. De studenten van de Boulangerie- en de Patisserie-opleiding niveau 4 zijn een jaar lang bezig geweest zich te verdiepen in de procesmatige kant van het vak; het is de eerste lichting Boulangers op dit niveau. Zie hieronder met welk resultaat.

Alle tien studenten van de Vakopleiding Patisserie van Culinair Centrum Beverwijk zijn geslaagd voor hun examen.

Studenten Vakopleiding Patisserie in Beverwijk geslaagd met negens

De opdracht was om één taart, twintig gelijke bonbons met een ganachevulling en één dessert te presenteren. De taart moest minimaal vier verschillende lagen hebben en gegeleerd of afgestreken worden. Ook moest er een chocoladedecoratie aanwezig zijn. Het dessert moest minimaal vijf bereidingen hebben en een decor van suiker of chocolade. 'De studenten hebben geweldige

Het afstudeerwerk met het thema Italië van een van de Patisserie studenten van mboRijnland.

Ook tweede groep studenten geslaagd voor opleiding Patissier aan...

De studenten van mboRijnland doen deze week examen voor de éénjarige opleiding Patissier. Ze zijn voor het eerst opgeleid door patissiers Bart de Gans en Peter Remmelzwaal. De eerste zes studenten hebben maandag en dinsdag examen gedaan. Zeven andere studenten volgden woensdag en donderdag. Ze zijn allemaal geslaagd.

Het afstudeerwerk van een van de Patisserie studenten  van mboRijnland.

Eerste groep studenten geslaagd voor opleiding Patissier aan...

De studenten van mboRijnland doen deze week examen voor de éénjarige opleiding Patissier. Ze zijn voor het eerst opgeleid door patissiers Bart de Gans en Peter Remmelzwaal. De eerste zes studenten hebben gisteren examen gedaan. Ze zijn allemaal geslaagd. Morgen vindt het examen van de tweede groep plaats.

Youri Nijhoff is docent, mentor en praktijkbegeleider aan  het ROC Elandsstraat in Amsterdam.
Foto’s: ROC Amsterdam

Waarom Boulanger niveau 4 hoog scoort bij studenten ROC Elandsstraat

De opleiding Boulanger niveau 4 aan de ROC Elandsstraat in Amsterdam scoort hoog op tevredenheid. Zowel bij leerlingen als in het bedrijfsleven. Wat het geheim is van dat succes, vertelt bakkerijdocent Youri Nijhoff.

De cursussen voor praktijkbegeleiders in de leerbedrijven zijn in volle gang.
Foto's: Bakery Institute

Opleiders stomen zich klaar voor Boulanger-opleiding niveau 4

De in trek rakende opleiding Boulanger niveau 4 vraagt van praktijkbegeleiders en docenten specialisatie om zowel op school als op de werkvloer passend onderwijs te kunnen geven. Niet elke bakkerij-ondernemer is zich daarvan al bewust. Het Bakery Institute uit Zaandam traint zowel docenten als praktijkbegeleiders. De Nationale Bakkerij Academie (NBA) uit Wageningen biedt leerbedrijven een cursus.

Donderdag 4 juni is officieel uitgeroepen tot landelijke dag van alle geslaagde middelbare scholieren.
Foto: AMR

De vlag uit!! Maar ook een taart?

Voor veel scholieren gaat vandaag de vlag uit. Minister Slob van Onderwijs heeft donderdag 4 juni tot landelijke dag van alle geslaagde middelbare scholieren uitgeroepen. Dat kan voor meer drukte bij de bakker zorgen, want bij zo'n feestje hoort traditioneel een lekkere taart, maar hoe groot de toeloop zal zijn is onduidelijk.