Alles over Planning

Bas Vermeulen begint tijdig met de personeelsplanning voor de laatste maanden van het jaar. Foto's: Bert Jansen

Bas Vermeulen: 'Tijdig de personeelsplanning maken, brengt rust'

Hoe zet je als bakker je personeel zo goed en efficiënt mogelijk in tijdens de eindejaarsperiode, zodat het leuk blijft voor iedereen? Bas Vermeulen van Bakkerij Vermeulen & Den Otter deelt zijn werkwijze en ervaringen.

Foto: Sonneveld

Efficiënter werken in de decembermaand? Dat kan met deze vier tips

De decembermaand is altijd een drukke periode voor de ambachtelijke bakker. Bovendien brengt een tekort aan (geschoold) personeel extra uitdagingen met zich mee. Hoe ga je daar als bakker mee om? In dit artikel delen we vier tips om de efficiëntie van het productieproces te vergroten.

'De piek qua productie en omzet ligt bij ons echt in december’, vertelt Reggy Ackermans van Echte Bakker Jan Swaanen. Foto's: Bert Jansen

De decemberplanning van Jan Swaanen: 'Zorg dat niet alles zich...

De decemberdrukte vraagt vaak extra inspanning van de medewerkers én van degenen die de planning verzorgen. Hoe zet je als bakker je personeel zo goed en efficiënt mogelijk in tijdens deze periode, zodat het leuk blijft voor iedereen? Reggy Ackermans van Echte Bakker Jan Swaanen deelt tips en ervaringen over hoe zij de planning in december regelt.

Foto ter illustratie.

Hoe goed personeelsbeleid zorgt voor hogere productiviteit

De juiste persoon op de juiste plek. Het klinkt makkelijker dan het is. Zeker wanneer het vinden en behouden van personeel een uitdaging betreft. Daarnaast zien bakkers de kosten voor het maken van brood de pan uit stijgen. Ten behoeve van de productiviteit is het daarom steeds belangrijker hierop te kunnen sturen. Ontdek hoe Bakkerij Swaanen en Van Dijk Banket door goed personeelsbeleid hun productiviteit bevorderen.

Joep Gommans van Bakkerij Support.

Gaan we in 2022 het leven vieren?

Rond deze tijd blik ik vaak vooruit op het nieuwe jaar. Wat worden de trends voor 2022? En dan specifiek voor onze branche?

Pastel de nata. Foto: Lidl

Even terugkijken

Op het moment van schrijven is het alweer negen jaar geleden, dat ik mijn bakkerij begon. Heel cliché, maar de tijd vliegt voorbij. Van zeven werknemers naar veertien, en van vrijgezel naar getrouwd en twee kinderen.

Arend Kisteman
Foto: Bakkerswereld

Houd vast aan je plannen

Een nieuw jaar is begonnen, de teller staat weer op nul. Januari is bij ons een maand waar we de eerste week nog heel druk zijn met de horeca, de tweede week de voorraden weer op peil willen krijgen en dan kakt de boel in. Tijd voor extra schoonmaak, onderhoud aan machines en uiteraard vakantie.

Handige personeelsplanner  van Eijsink

Handige personeelsplanner van Eijsink

Plannen op budgetten, medewerkers selecteren op loonkosten en contracturen en de actuele weersvoorspelling 24/7 zichtbaar in het systeem: Eijsink Automatisering presenteert op Bakkersvak 2018 de booq Personeelsplanner.

Jonge hond vol nieuwe plannen

Jonge hond vol nieuwe plannen

Het columnisten-stokje overnemen van Yvonne? Graag! Een grote uitdaging die ik met beide handen aangrijp, al heeft Yvonne de lat natuurlijk wel hoog gelegd.

Arend Kisteman
Foto: Bakkerswereld

Het gaat weer kriebelen

De scholen zijn weer begonnen en nog beter: de vakanties zijn weer voorbij. Het is elk jaar weer passen en meten om de vakantieplanning in het bedrijf rond te krijgen. Hopen dat er niemand ziek wordt of dat er andere rare dingen gebeuren. Als de laatste week van augustus is aangebroken, begint het weer langzaam bij me te kriebelen.