Alles over Silowacht

Foto: Royal Kaak

Nieuwe directie en verdere integratie Kaak Silos & Dosing / Silowacht

Met de verdere integratie van Silowacht binnen Royal Kaak en de ingezette transitie naar Royal Kaak Silos & Dosing heeft per 1 januari een wijziging plaatsgevonden op directieniveau. De leiding van de Zwolse locatie is in handen gekomen van Gert-Jan Bos. Jules Plevier, die sinds de toetreding van Silowacht als zittend directeur is aangebleven, gaat zich binnen de Royal Kaak organisatie richten op verdere uitbouw van de data-platformen Smart Bakery en I-Bakecare.

Silowacht en Onprove lanceren optimalisatie-software voor bakkerijen

Silowacht en Onprove lanceren optimalisatie-software voor bakkerijen

Onprove en Silowacht lanceren het softwareprogramma DPS NxT om doseerprocessen in bakkerijen te optimaliseren. De nieuwe software ondersteunt de aansturing van de doseersoftware SmartBakery van Silowacht en is getest bij onder meer de Market Food Group (MFG).

De Kaak Group heeft haar expertise verstevigd met de overname van Silowacht. Foto: Kaak Group

Kaak Group: 'Volop inspelen op vraag naar langere voorrijs'

De Kaak Group heeft haar expertise verstevigd met de overname van Silowacht. 'Er komt steeds meer vraag naar een langere voorrijs', legt Aart-Jan Hartman, CCO van de Kaak Group, uit. 'Hierdoor kunnen we hierop inspelen en ons productassortiment uitbreiden met silobouw en de distributie van ingrediënten naar de kneder. Zo blijven we trouw aan onze missie 'Van silo tot truck'.'

Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

De Kaak Groep in Nieuwkuijk verstevigt haar expertise met Silowacht uit Zwolle. De uitbreiding past in de missie 'Van silo tot truck', waarmee de Kaak Groep haar  klanten wil ontzorgen en de interne organisatie verder wil verstevigen.

Het is zover: de verhuizing van Hartog's Volkoren bakkerij

Het is zover: de verhuizing van Hartog's Volkoren bakkerij

Na een ruime en gedegen voorbereiding, die in 2018 begon, is het zover: de verhuizing van Hartog's Volkoren bakkerij te Amsterdam. Een artikel van Silowacht.

Ton Hoogendam van H2 (links) en Jules Plevier ondertekenen het overnamecontract.

Foto: Silowacht

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen verder

Silowacht en H2 Automatisering gaan samen. Voor bakkerijen die werken met de besturingssystemen van H2 is hiermee de continuïteit voor het onderhoud geborgd. Silowacht zal de H2-systemen geleidelijk aan migreren naar het automatiseringsplatform van Silowacht en het softwarepakket SmartBakery verder ontwikkelen.

Silowacht toont de voordelen van voordegen

Silowacht toont de voordelen van voordegen

Silowacht toont belangstellenden tijdens Bakkersvak de voordelen van voordegen. 'DIOSNA Vorteig', voorheen IsernHäger, is de pionier op het gebied van voor- en desemdeeg en biedt geperfectioneerde installatietechniek, technologische kennis en met DioStart® de benodigde basis voor de beste omgang met voordeeg.

De workshopdeelnemers testen het maken van kook- en aromastukken in het Kiemcentrum van Koopmans Meel in Leeuwarden.
Foto’s: Anne van der Woude.

Kiemsessie Kookstukken verbluft deelnemers

Door zaden puur te behandelen, kun je als bakker hét verschil maken. Dat was de boodschap tijdens de kiemsessie Kookstukken, die dinsdag 12 februari bij Koopmans Meel in Leeuwarden werd gehouden, in samenwerking met Silowacht. Tien deelnemende bakkers maakten verschillende kook-en aromastukken.

De cursisten van de eerste lichting 'Werken met kookstukken'.
Foto: BI

Update: Bakery Institute geeft vervolg aan cursus Kookstukken

Het Bakery Institute in Zaandam geeft in 2019 een vervolg aan de cursus Werken met kookstukken. De training op 18 en 19 maart is inmiddels volgeboekt, daarom wordt de tweedaagse cursus ook op 25 en 26 maart gegeven.

De aromaketel van Harry van Kraaij heeft een inhoud van 300 liter. Foto's: Koos Groenewold

Bakkerij 't Kraayennest schaft aromaketel van Silowacht aan

Bakkerij 't Kraayennest in Nijmegen investeerde onlangs in een aromaketel voor het maken van kook- en aromastukken. Dit levert volgens Harry van Kraaij malser en smaakvoller brood op. Ook biedt de ketel de ondernemer meer mogelijkheden om zich te onderscheiden.