Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

Kaak Group breidt expertise uit met Silowacht

De Kaak Groep in Nieuwkuijk verstevigt haar expertise met Silowacht uit Zwolle. De uitbreiding past in de missie 'Van silo tot truck', waarmee de Kaak Groep haar  klanten wil ontzorgen en de interne organisatie verder wil verstevigen.

De Kaak Groep heeft zichzelf als missie ‘Van silo tot truck’ gesteld, waarmee het ontzorgen van klanten en het bieden van kwaliteit en flexibiliteit voorop staan. Met de overname van Silowacht wordt een stevige vervolgstap gezet in de 'Van silo tot truck'-missie.  De expertise van Silowacht leidt tot een uitbreiding van het productassortiment met silobouw en de distributie van ingrediënten naar de kneder. Binnen de Kaak Groep sluiten die processen goed aan bij de bestaande activiteiten in Nieuwkuijk.

30 jaar ervaring van Silowacht

Silowacht brengt ruim 30 jaar ervaring met zich mee en de productielocatie in Zwolle levert een jaarlijkse omzet van ruim €7 miljoen. Het personeelsbestand omvat circa 35 medewerkers en de dagelijkse leiding blijft in de bekwame handen van Jules Plevier. 'Wij wensen de nieuwe collega’s welkom in de groep', laat Aart-Jan Hartman, CCO van de Kaak Groep weten.

Deze ontwikkeling biedt de mogelijkheid tot inspelen op de huidige trend rondom langere kuiprijs, voorrijs en precisie in doseren van de gewenste producten.

Thermo-olie, elektrische en gasgestookte ovens

Met het samenvoegen van de productiefaciliteiten voor zowel thermo-olie als elektrische en gasgestookte ovens in Italië zal door Kaak Groep ook in deze productcategorie een effectiviteitsslag worden gemaakt. De Kaak Groep verwacht met deze stappen haar positie in de markt weer verder te kunnen versterken.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Foto: Linkedin/Schaap

Bakkerij Hendrik Schaap neemt Tietema over 'in uitdagende tijden'

Bakkerij Tietema in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant wordt overgenomen door Brood en Banketbakkerij Hendrik Schaap in de Noordoostpolder. De overname vindt plaats per 1 januari 2025.

Foto: Marti Orbak

Relevant blijven? Speel in op innovatie, efficiëntie en beleving

Klanten stellen steeds hogere eisen, het personeelstekort blijft een groot probleem en technologische innovaties bieden kansen om efficiënter en flexibeler te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bakkerij relevant blijft in een snel veranderende wereld?

Bakker Klaas Fuite (l) is al vanaf 2004 een fervent duurzaamheidsaanhanger. Hier wordt hij bevraagd door gespreksleider Hilco Wagenaar. Foto's: Dennis Wisse

Energietransitie? Bakkers moeten vooral zelf pionieren en bij elkaar...

Bakkers staan net als andere ondernemers in de voedingsbranche voor grote uitdagingen als het gaat om de energietransitie. De een is er heel ver mee, de ander weet niet waar te beginnen. De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen organiseerde daarom half november een kenniscafé, waar expertise en praktijkvoorbeelden aan bod kwamen. Duidelijk is dat iedere ondernemer vooral zélf moet pionieren. Onder anderen Klaas Fuite is daar sterk in.

Herman ter Avest. Foto's: Joris Telders

Eigenzinnige bakker vindt ideale overnamekandidaat: 'Ik trok nooit...

Herman ter Avest is een tevreden man. Hij sloot zijn deuren in september vanwege personeelsgebrek. Maar de bakker heeft een opvolger gevonden, die helemaal in zijn straatje past. Arie van Linstee en Ellis Middelhuis uit Haaksbergen kunnen nu hun productiecapaciteit verhogen. 'Ik wilde voorkomen dat een grote jongen of een investeerder zijn bakkerij zou overnemen.'