Alles over Snacks

Foto's: Allard van Gent

Südback 2024 haakt in op actuele, veelal internationale vraagstukken

De Südback 2024 had een internationaler karakter dan gewoonlijk, omdat er geen andere internationale bakkerijbeurzen zijn georganiseerd. Traditioneel konden de bezoekers deelnemen aan workshops, live demonstraties en discussies over de stand van zaken in de bakkerijbranche bijwonen, en trends spotten. Die gingen onder meer over kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en personeelswerving. Bakkerswereld ging er kijken.

Quiche met kip van het Boulangerie Team

Klant ontzorgen: wat dacht je van deze quiche met kip?

'Calories don't count on the weekends.' En dat is misschien maar beter ook met deze hartige quiche. Rijkelijk gevuld met vers gesneden groenten, Parmezaanse kaas, romige appareil met curry marinade en biologische Kip Döner.

Pizza Profs organiseert tweede inspiratie event.

Behoefte aan pizzakennis blijft hot: tweede event voor profs op de rol

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseert Pizza Profs opnieuw het Pizza Inspiratie Event. Het programma biedt onder meer demonstraties door de Nederlands Kampioen pizza bakken 2024 en presentaties van Wout Hooghiemstra van De Pizzabakkers.

Kadir Ahmed neemt de productieregie in eigen handen. Foto: Ester Overmars

Halal-bakker neemt regie over worstenbrood- en snackproductie...

Het halalmerk Kadir's neemt de productie van populaire halalproducten volledig in eigen hand. Op die manier wil het bedrijf de regie houden op de groeiende populariteit van halalproducten.

Foto Shutterstock

De festivalaanpak van Houben Worstenbrood, met praktische tips van...

Doorgaans staan bakkers niet vanwege het financiële gewin met een foodtruck op zomermarkten en festivals, zo blijkt uit een rondgang langs enkele ondernemers. Een foodtruck is wel een goede manier voor extra promotie, maar de bemensing is weer een ander verhaal. Lees hoe Houben Worstenbrood het roer omgooide. Met tips van Ilse Lamers en Bart Vedder over hun aanpak.

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de bakker

Sirha Europain zet snacks in de spotlight: extra omzetkansen voor de...

Bakkerijsnacks vormen een belangrijk onderdeel van de bakkerijverkoop. Het aanbod aan beschikbare producten wordt steeds gediversifieerder. Daarom spelen deze lekkernijen dit jaar een belangrijke rol tijdens de vakbeurs Sirha Europain.

Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde snack

Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich slecht na een ongezonde...

Ruim een kwart van de Nederlanders houdt een negatief gevoel over na het eten van een ongezonde snack. Ondanks dit negatieve gevoel vervangt maar 12 procent van de Nederlanders dagelijks een ongezond tussendoortje voor een gezond alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Week van Snoep Goed, uitgevoerd door Markteffect. Om Nederlanders bewuster te maken van hun snoep- en snackpatroon en de gevolgen hiervan op de korte en lange termijn, start 16 januari de derde editie van de Nationale 'Week van Snoep Goed'.

Reading Bakery Systems komt met een nieuwe pita chips productie systeem

Reading Bakery Systems komt met een nieuwe pita chips productie...

Reading Bakery System (RBS) introduceert een nieuwe volautomatische pita chips machine die chips bakt en splitst. Met de machine kan een brede variatie aan knapperige snacks worden gebakken.

Foto: Distrifood

Oekraïne-oorlog knelt bij fabrikanten snacks en zoetwaren: 'Supers...

Supermarkten gaan op termijn zeker 30 procent meer neertellen voor hun bakkerijproducten en zoetwaren.

Foto: Archief Bakkerswereld

ProVeg: kwart van de Nederlanders hoopt op toekomst zonder vlees

Nederlanders zijn in hun ideeën over de veehouderij veel radicaler dan zij laten zien in hun huidige gedrag, gezien de hoge vleesconsumptie. Niettemin droomt ruim een kwart van een toekomst waarin geen dieren meer voor voedsel worden gebruikt. Dit kan doorwerken in het aanbod van snacks in de bakkerijsector.