Alles over Start-up

Beeld: Marmir
ondernemen

Startup wil met chocolade rust creëren: 'Er is oneindig veel mooie...

Tijd nemen om van de kleine dingen te genieten, dat doen we in de huidige drukke wereld te weinig, stelt Danny Casimir. Hij wil met zijn luxe boutique chocolade een rustmoment creëren voor mensen. Een moment voor jezelf. Casimir vertelt over de oprichting, bottlenecks en verdere plannen van zijn startup Marmir.

onlineverkopen

BuurtBakker helpt lokale ambachtsbakkers met online verkopen

Wat ooit als schoolproject begon, is inmiddels een serviceverlening die bakkers helpt bij het online verkopen van hun waar. Twee jonge ondernemers startten de BuurtBakker op om lokale ambachtsbakkers te ondersteunen en hun producten op de kaart te zetten.

bakkerijen

Zo geeft startup De Tweede Jeugd restbrood een tweede leven

Startup De Tweede Jeugd gebruikt restbroden van bakkers uit de buurt. Van het brood worden onder andere diepvriestosti's gemaakt. Hiermee wil de startup een goed voorbeeld geven en voedselverspilling tegengaan. Een interview met oprichter Benjamin Namane.

Nieuws

Rose&vanilla ontvangt investering van ruim half miljoen euro

Het vernieuwende patisserieconcept Rose&vanilla ontvangt van Brave New Food Investments een investering van ruim een half miljoen euro. Dit geld wil het bedrijf gebruiken voor uitbreiding van de capaciteit en verkooplocaties. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt voor productinnovaties met unieke smaakcombinaties en zonder ingrediënten die reacties bij mensen met voedselovergevoeligheid kunnen veroorzaken.

Een vegan taart van Vegalicious. Foto: Vegalicious
Artikel

Helena Procházková gaat veganistisch gebak verkopen in Markthal

Veganist en bakker Helena Procházková uit Zwijndrecht gaat vanaf volgende maand met haar bedrijf Vegalicious vegan gebak verkopen in haar eigen café in de Markthal in Rotterdam.

Communitymanager van World Food Center Laura Boon overhandigt een cadeau aan Birgit Dekkers, mede-oprichter Rival Foods.
Mensen

Hoe ROOTS in 1 jaar tijd uitgroeide tot volwaardig centrum voor...

ROOTS Innovation Hub op het World Food Center-terrein in Ede viert haar eerste verjaardag. De vestigingslocatie voor start-ups bewijst dat er grote vraag is naar laagdrempelige experimenteer- en kantoorruimte.

Sunt maakt granalo van banenbroodkontjes.
Nieuws

Sunt maakt granola van bananenbroodkontjes

In december wordt voor miljoenen aan voedsel verspild. Daarom introduceert het bedrijf een nieuw product: 'rete-lekkere granola', gemaakt van bananenbroodkontjes.

Nieuws

World Food Center op zoek naar duurzame foodstart-ups

Het World Food Center in Ede zoekt foodstart-ups die willen bijdragen aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Daarvoor is een wedstrijd uitgeschreven waarbij startende ondernemers kans maken op gratis kantoorruimte in Roots Innovation Hub, waar wonen, werken en beleven samenkomen.

Krap een jaar geleden lanceerde Sunt bananenbrood dat verspilling tegengaat.
Nieuws

Sunt verwerkt verspilde bananen tot grondstof voor bananenbrood

Met het nieuwe project 'The Banana Factory' gaat startup Sunt de verspilling van miljoenen bananen in Nederlandse en Belgische havens tegen. In de bananenfabriek, die begin volgend jaar wordt geopend, worden miljoenen kilo's bananen tot nieuwe grondstof voor voedingsproducten, zoals bananenbrood, verwerkt.

Het Graanschap is een uniek initiatief van boer Arjen Verschure, bakker Alice den Boer en conceptontwikkelaar Eva Jansen.
Nieuws

Startup Het Graanschap kijkt op een nieuwe manier naar de keten

Het Graanschap is een uniek initiatief van boer Arjen Verschure, bakker Alice den Boer en conceptontwikkelaar Eva Jansen. Met het bedrijf hebben ze de hele keten van graan tot brood in eigen hand. En dat op een zo duurzaam mogelijke manier. Op 20 augustus openen zij hun broodlab in Laren bij De Groene Afslag: de eerste mini bakkerij en winkel.