Alles over Stichting Bedrijfsopvolging

Succesvolle Startersdag helpt diverse groep ondernemers op weg

Succesvolle Startersdag helpt diverse groep ondernemers op weg

De Startersdag die de NBOV met Bakery Institute en Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij op woensdag 30 maart organiseerde, heeft een diverse groep ondernemers flink op weg geholpen. Tijdens de succesvolle middag bij Bakery Institute in Zaandam kwamen allerlei kanten van het (beginnende) ondernemen aan bod.

De dag vindt plaats bij het Bakery Institute.
Foto: BI

Startersdag gaat door - aanmelden voor 23 maart

Op 30 maart 2022 wordt de Startersdag gehouden. De dag is bedoeld ter aanmoediging van jonge, ambachtelijke bakkerij-ondernemers. Deelname is gratis.

Bedrijfsopvolging Bakkerij: Met groter bereik meer kandidaten trekken

Bedrijfsopvolging Bakkerij: Met groter bereik meer kandidaten trekken

Door de toenemende vergrijzing van huidige ondernemers in de bakkerijsector komen er de aankomende tien jaar gemiddeld ruim vijftig ambachtelijke bakkersbedrijven per jaar te koop, terwijl zich momenteel echter maximaal vijftien kopers op jaarbasis melden. Bedrijfsopvolging Bakkerij zet zich volop in om hier verandering in te brengen, vertelt projectcoördinator Martijn Verkerk. 'Met onze nieuwe campagnes en vernieuwde interessetest hopen we meer geïnteresseerden te trekken.'

Interessetest bedrijfsopvolging bakkerij vernieuwd

Interessetest bedrijfsopvolging bakkerij vernieuwd

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Bedrijfsopvolging Bakkerij een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Naast een nieuw logo is de website ikwileenbakkerij.nl met als belangrijkste onderdeel de interessetest vernieuwd. Dit alles met als doel meer geïnteresseerden in beeld krijgen die op korte of lange termijn een bakkerij gaan overnemen.

Vers van de pers: opvolging in familiebedrijven

Vers van de pers: opvolging in familiebedrijven

De zussen Carola de Ruijter en Liane de Ruijter zijn eigenaar van FamilieZaken dat is gespecialiseerd in -  de zachte kant van - opvolging. Over dit onderwerp schreven ze een boek, dat dinsdag 6 oktober verschijnt.

Bedrijfsopvolging Bakkerij lanceert profielentests

Bedrijfsopvolging Bakkerij lanceert profielentests

De Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij heeft profielentests opgesteld voor overnamekandidaten van bakkerijen. Op die manier krijgen potentiële ondernemers inzicht in de kwaliteiten die nodig zijn voor het runnen van verschillende typen bakkerijen.

Leerlingen van de ondernemersopleiding bakkerij van het ROC luisteren naar bakker Wijnand. 
Foto's: Edwin Rensen

Wereldbakker Wijnand voorbeeld voor jonge bakkers (video's)

Het is de Stichting Bedrijfsopvolging menens. Er moeten snel nieuwe bakkerij-ondernemers worden geworven. Vanmiddag zijn Wereldbakker Wijnand, Beko en de stichting op het ROC Twente in Almelo om leerlingen te enthousiasmeren voor het bakkersvak.

Columnist en onderzoeksjournalist Teun van de Keuken

Van de Keuken: bakker heeft ziel aan de duivel verkocht

Niet alleen het bakkersvak, ook brood heeft een imagoprobleem bij publieksmedia en consumenten. Columnist en onderzoeksjournalist Teun van de Keuken meldt in zijn jongste column in de Volkskrant dat 'al die bakkers met hun fabrieksbrood de ellende aan zichzelf hebben te wijten.'

Paulien Cornelisse

Foto: fb

'Gewoon chagrijnig mogen zijn'

Het nieuws dat de ambachtelijke bakkerij met uitsterven wordt bedreigd, is deze week door de landelijke media flink opgepakt, dankzij actieve inbreng van de Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij. Paulien Cornelisse schetst 11 juli in haar column op de voorpagina van de Volkskrant welke indruk het bij haar achterlaat.

Opvolgers gezocht; ambachtelijke bakkerij ernstig in gevaar

Opvolgers gezocht; ambachtelijke bakkerij ernstig in gevaar

De Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij wil meer opvolgers voor ambachtelijke bakkersbedrijven vinden. Projectcoördinator Babiche van de Loo boekt na een half jaar de eerste resultaten.