Z-Company
Op de kalender: Bake for Life rally, IBA 2025
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Bake for Life Rally, IBA 2025.
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Bake for Life Rally, IBA 2025.
'Een standaard nougatinetje, dat zou ik niet in mijn assortiment opnemen. Dat kan je overal krijgen.' Ginger Brentjens is ervan overtuigd dat bakkers moeten experimenteren met smaak. In geuren en kleuren vertelt ze aan Bakkerswereld welke creaties en smaakcombinaties zij zelf bedenkt. Zo weet de 19-jarige patissier zichzelf te onderscheiden, een uniek talent.
Ilse van Alff heeft deze week als allereerste student tijdens haar patisserie-examens aan het Zadkine Brood & Banket College een showstuk gemaakt op basis van suikerwerk. 'Het was een flinke uitdaging. Suikerwerk is veel kwetsbaarder dan chocolade. Ik ben heel trots dat het gelukt is', vertelt de geslaagde studente na afloop.
Suikerkunst-grootmeester Koos Gijzenij is zaterdag 24 juni op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Leiderdorp overleden. Gijzenij zorgde ervoor dat de suikerkunst in Nederland op de kaart werd gezet. Een jaar geleden nog bezocht hij een workshop van oud-leerling Martin Bos en haalde zijn hart op.
Suikerkunst is enigszins in de vergetelheid geraakt, maar Martin Bos en Jelle van der Waals blazen het nieuw leven in met hun bedrijfje Sugar Art. De lotusbloem op deze pagina's is vrij eenvoudig te maken maar oogt subliem.
Zij die zijn ingevoerd in de suikerkunst, kunnen hem zich vast herinneren. Gestoken in een roze bakkersbuis gaf hij in Nederland vele trainingen suikertrekken en suikerblazen. Ook was Koos Gijzenij steevast te vinden op de Bakkerijdagen in Rosmalen. Zijn doel: de suikerkunst in Nederland vestigen. Dat is gelukt. Zondag 17 juli bracht de oude grootmeester (79) nog één keer een bezoek aan een workshop van zijn vroegere leerling Martin Bos. Een ontroerend weerzien waarbij Gijzenij zichtbaar opfleurde.
Het Bakery Institute in Zaandam organiseert op zaterdag 11 en zaterdag 18 mei een tweedaagse-workshop suikertrekken. Suikermeester Peter Remmelzwaal leert cursisten de eerste stappen in deze klassieke kunst.
De beursdata van Europain en Intersuc zijn verplaatst. Het internationale trefpunt voor de brood- en banketbakkerij, ijsbereiding, chocolade en zoetwaren heeft nu plaats van vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari 2016 in expositiecomplex Paris-Nord Villepinte. De vakbeurzen kennen bovendien een nieuwe en uitgebreide sectorindeling.
Bekijk hier het recept voor een Sinterklaascroissant. Een makkelijk te maken product. Snijd een croissantje voor het bakken door midden en decoreer.
Na Europain & Intersuc in 2012, keert de mondiale vakbeurs voor brood- en banketbakkerij, ijs, chocolade en suikerwerk weer terug van 8 tot en met 12 maart 2014. Locatie: Parc des Expositions in Parijs.