Alles over Van der Pol

Bakker Barry van der Steen: 'Heel dun uitrollen zorgt voor minimale korstwerking.’
Extra tolerant bladerdeeg perfect voor roomboter amandelstaven

Echte Bakker Van der Steen is al zeer regelmatig in de prijzen gevallen. Wanneer ze nieuws hierover delen op social media, komen de klanten vanuit de hele regio. 'Daarom zorgen we niet alleen bij deelname aan wedstrijden voor perfecte producten. Iedere dag weer willen wij optimale kwaliteit leveren. We kiezen dus voor ingrediënten van de beste leveranciers, zoals boterdeegspecialist Van der Pol.'

Ben van Haren van Bakker Pim (links) en Thomas Knook van Van der Pol.
Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...

Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste worden ook buiten Waalwijk geroemd, en tijdens de koffiepauzes gaan er flinke hoeveelheden naar het industrieterrein verderop. De basis: roomboter bladerdeeg van Van der Pol.

De coronacisis is van invloed op het  zomerassortiment bakkerij. Foto: Van der Pol
Coronacrisis van invloed op zomerassortiment bakkerij

De coronacrisis heeft deze zomer invloed op het koopgedrag van consumenten. Meer mensen blijven thuis of gaan op vakantie in eigen land en willen zichzelf verwennen met iets lekkers. Bakkers kunnen hier onder meer op inspelen met mooie to-go concepten en lekkernijen voor de picknicken en barbecue. Hoewel smaak het belangrijkste aankoopcriterium blijft worden ook gezondheid en prijs steeds belangrijker.

Van der Pol helpt ten tijde van corona het Rode Kruis.
Van der Pol steunt Rode Kruis in coronastrijd

Van der Pol en Zonen draagt de hele maand april 5 cent per verkocht kilo-product af aan het Rode Kruis. Op die manier wil het grondstoffenbedrijf uit het Brabantse Wijk hulpverleners en kwetsbaren in de samenleving steunen ten tijde van de coronacrisis.

Eindeloos variëren met Cookie Dough Chunks
Eindeloos variëren met Cookie Dough Chunks

Op de stand van Van der Pol zijn de Cookie Dough Chunks te proeven. Wat is het lekkerste aan Cookie Dough ijs?

Thijs Koolen
Echte Bakker Thijs Koolen: 'Onze kwaliteit geeft ons bestaansrecht'

Echte Bakker Thijs Koolen in het Limburgse Ell is zes keer verkozen tot Beste Echte Bakker van Nederland. 'Een uitstekende kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste. Zo kunnen we in een klein dorp ons bestaansrecht behouden', vertelt Thijs Koolen. Die kwaliteit ontstaat volgens hem door vakkennis, werkprocessen en het gebruik van uitstekende grondstoffen.'

Van der Pol combineert ijs en deeg op Bakkersvak
Van der Pol combineert ijs en deeg op Bakkersvak

'Van der Pol staat met twee stands op Bakkersvak,' legt Ymke Stegink uit. 'Dit jaar is het mogelijk om ook het ijs te presenteren, dus we hebben in de ene stand de gelamineerde degen centraal staan en in de andere stand hebben we een ijsfietskar, waar we de Cookie Dough Chunks laten zien.'

Wafels kunnen gebakken worden met insectenvet.
Foto: archief Bakkerswereld
Van der Pol introduceert Luikse wafels 2.0 op Bakkersvak

Van der Pol introduceert haar nieuwe Luikse wafeldeegbollen tijdens Bakkersvak in de smaken suiker, kaneel en aardbei.

Ard van den Berg ontvangt de prijs uit handen van Mark van Wijk (Van der Pol)
Banketbakkerij Stevers bakt beste speculaasbrokken Heerlijk & Heerlijk

Banketbakkerij Stevers uit Alphen a/d Rijn heeft de eerste prijs gewonnen bij de landelijke Speculaas Brokken Keuring van Heerlijk & Heerlijk. De keuring wordt georganiseerd door Van der Pol samen met het gilde voor alle leden van Heerlijk & Heerlijk.

Van der Pol introduceert nieuwe bake-off koekjes
Van der Pol introduceert nieuwe bake-off koekjes

Van der Pol komt met drie nieuwe bake-off koekjes: gember, American cookie en groene thee-Matcha.