Alles over Workshop

Foto's: Bakery Sweets Center/ Andries van der Werf
ondernemen

ChatGPT: slim hulpmiddel voor de ambachtelijke bakker

Welke kansen biedt ChatGPT voor de ambachtelijke bakkers? Leden van het Bakery Sweets Center volgden een workshop over dit onderwerp. Daarbij kregen ze tips over het gebruik van de Artifical Intelligence-chatbot. 'Wat makkelijk' en 'daar ga ik zeker mee experimenteren', klonk het enthousiast.

ondernemen

Marije Berghuis verruilde tv-wereld voor bakcursussen: inmiddels...

De Broodbakschool, opgericht door Marije Hanna Berghuis, is op missie. Wat begon als een persoonlijke interesse tijdens een sabbatical, is inmiddels uitgegroeid tot een actieve online community met meer dan 8.500 cursisten en 18.500 actieve volgers.

innovatie

Hoe zet je nieuwe producten in voor verschillende recepturen? Unibake...

Lantmännen Unibake opent deze maand de Unibake Academy in Londerzeel in Vlaams-Brabant. Op de agenda staan infosessies over de nieuwste producten en hoe je deze kunt inzetten voor verschillende recepten en een gevarieerd menu. Ook worden markttrends gedeeld en wordt inspiratie geboden.

Foto: Shutterstock
nachtwerk

Workshops zorgen voor meer begrip over nachtwerk

Echte Bakker Jan Swaanen in Hilvarenbeek deed de afgelopen maanden mee aan de pilot voor Nachtwerk. De medewerkers die 's nachts werken, volgden een workshop Slapen en een workshop Voeding. In de workshops kregen zij informatie en tools om negatieve gevolgen van onregelmatige diensten in de hand te houden.

HAS

Leer alles over plantaardige eiwitten tijdens nieuwe workshop HAS

Bij HAS Green Academy blijft er vraag naar bekende en nieuwe food cursussen en workshops. Daar speelt het opleidingsinstituut graag op in! Daarom heeft HAS Bedrijfsopleidingen een nieuwe workshop ontwikkelt: Workshop Plantaardige Eiwitten, die 24 november van start gaat.

Roel Peeters samen met zijn uitgever Anja Timmerman van uitgeverij Forte Culinair (links) en
zijn vrouw Cathelijne (rechts).
Bakkerij

Bakker Peeters schrijft vlaaienboek: 'Aandacht voor diverse vullingen...

Tijdens workshops merkte bakker Roel Peeters, eigenaar van Bakker Peeters in Kessel, dat deelnemers het best lastig vonden om een goed vlaaideeg te maken. Tussen alle kookboeken in de winkel ontbrak volgens hem een vlaaienkookboek. Dat was de aanleiding om 'Vlaai' te schrijven. Het boek is eind oktober verschenen.

Nieuws

Google biedt workshops in online marketing voor versspecialisten

Google biedt vanaf 18 oktober in samenwerking met onder meer de brancheorganisatie NBOV speciale workshops, masterclasses en coaching sessies aan voor versspecialisten. Tijdens de workshops kunnen ondernemers kosteloos de juiste vaardigheden leren om hun bedrijf online nog beter op de kaart te zetten. Zo komen onder meer het creëren van relevante social media content en het vergroten van online vindbaarheid aan de orde.

Sébastien Trudelle. Foto: Cingel College
Nieuws

Demonstratie met Sébastien Trudelle in Brugge

Vaba St-Aubertuscentrum verzorgt een demonstratie met Sébastien Trudelle, eigenaar van Smores Pastry & Chocolate in Maastricht. De demonstratie vindt op 19 oktober plaats op de Bakkerijschool Ter Groene Poorte aan de Spoorwegstraat 14 in Brugge.

Foto: WUR
Bakkerij

'Door ongelijke verdeling van suiker wordt een product niet als...

Een ongelijke verdeling van suiker in een product kan een oplossing zijn voor de suikerreductie in de banketbakkerij. Uit onderzoek van de WUR blijkt dat als de eerste hap zoet is, consumenten ook de daarop volgende happen als zoet beoordelen. Dit werd duidelijk tijdens de workshop 'Consument en herformuleren' van Wageningen University & Research (WUR).

Nieuws

Samenwerking NBOV en Google: gratis workshops en trainingen

De NBOV en Google werken samen om de digitale vaardigheden van ondernemers te stimuleren. Online ondernemen is immers niet meer weg te denken in de bakkerijbranche, en een essentieel onderdeel van het hedendaagse ondernemerschap.