De jubilerende bakkerij Tom van Otterloo geeft van elk verkocht VelpsVolkoren desembrood €0,40 aan twee gekozen organisaties met een lokale maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook klanten dragen bij aan het cadeau. Met de aanschaf van dit lokale brood steunen zij de lokale economie (boer, molenaar, bakker), maar dragen ook bij aan de toekomst van WalhalLab en het Dushi Huis.
VelpsVolkoren
Het VelpsVolkoren is een lokaal desembrood dat in een straal van 15 kilometer om de bakkerij, verbouwd, vermalen en vervolgens op een stenen vloer gebakken wordt. Het biologische tarwe Lavett is verbouwd door Arnhemse boer Bart Lubbers van Landwinkel IJsseloord en vermalen in Arnhemse molens. Dit Veluws Streekproduct is een voorbeeld van korte-ketensamenwerking in de regio.
Waarom WalhalLab en het Dushi Huis?
Het streven van Tom is duurzaam ondernemen en de bakkerij werkt graag samen met lokale initiatieven. ‘WalhalLab en het Dushi Huis zijn net even anders, net als ons bedrijf’, aldus Tom. ‘Zij gaan uit van de kracht en mogelijkheden van kinderen en vinden samenwerken én plezier belangrijk. Zij zijn net als wij gevestigd in de gemeenten Arnhem en Rheden en omdat wij samen de wijk/het dorp maken, dragen wij met deze traktatie graag ons steentje hieraan bij’, vertelt de jubilerende bakker.
WalhalLab
Op een WalhalLab leren jongeren van elkaar. Door samen te werken aan toffe projecten, dingen te maken, moed te tonen, te ondernemen en niet te vergeten: veel lol te hebben. De krachtige WalhalLab formule laat jongeren ontdekken wat hun talenten zijn.
Dushi Huis
Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18+jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Dushi Huis is een thuis waar kinderen – die meestal al meerdere plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug hebben – onvoorwaardelijk blijven totdat ze uitvliegen.