Bakkerij van Otterloo trapt jubileumactie af

Bakkerij van Otterloo trapt jubileumactie af
VelpsVolkoren van Tom van Otterloo

Bakkerij Tom van Otterloo geeft zaterdag 6 april de officiële aftrap van de jubileumactie in de bakkerij in het Spijkerkwartier in Arnhem. Het bedrijf bestaat 25 jaar en Van Otterloo trakteert ter gelegenheid daarvan wijkwethouder Cathelijne Bouwkamp en vertegenwoordigers twee lokale projecten op VelpsVolkoren desembrood.

De jubilerende bakkerij Tom van Otterloo geeft van elk verkocht VelpsVolkoren desembrood €0,40 aan twee gekozen organisaties met een lokale maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook klanten dragen bij aan het cadeau. Met de aanschaf van dit lokale brood steunen zij de lokale economie (boer, molenaar, bakker), maar dragen ook bij aan de toekomst van WalhalLab en het Dushi Huis.

VelpsVolkoren

Het VelpsVolkoren is een lokaal desembrood dat in een straal van 15 kilometer om de bakkerij, verbouwd, vermalen en vervolgens op een stenen vloer gebakken wordt. Het biologische tarwe Lavett is verbouwd door Arnhemse boer Bart Lubbers van Landwinkel IJsseloord en vermalen in Arnhemse molens. Dit Veluws Streekproduct is een voorbeeld van korte-ketensamenwerking in de regio.

Waarom WalhalLab en het Dushi Huis?

Het streven van Tom is duurzaam ondernemen en de bakkerij werkt graag samen met lokale initiatieven. ‘WalhalLab en het Dushi Huis zijn net even anders, net als ons bedrijf’, aldus Tom. ‘Zij gaan uit van de kracht en mogelijkheden van kinderen en vinden samenwerken én plezier belangrijk. Zij zijn net als wij gevestigd in de gemeenten Arnhem en Rheden en omdat wij samen de wijk/het dorp maken, dragen wij met deze traktatie graag ons steentje hieraan bij’, vertelt de jubilerende bakker.

WalhalLab

Op een WalhalLab leren jongeren van elkaar. Door samen te werken aan toffe projecten, dingen te maken, moed te tonen, te ondernemen en niet te vergeten: veel lol te hebben. De krachtige WalhalLab formule laat jongeren ontdekken wat hun talenten zijn.

Dushi Huis

Een Dushi Huis biedt kinderen en jongeren van 4 tot 18+jaar die niet meer thuis kunnen wonen een langdurige, veilige woonplek volgens de innovatieve Dushi-methode. Dushi Huis is een thuis waar kinderen – die meestal al meerdere plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug hebben – onvoorwaardelijk blijven totdat ze uitvliegen.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg wint de tiende editie van het NK Lekkerste Burger. Foto: MH

Kort nieuws: Ferlyan Palimbong pakt vierde keer goud op Horecava,...

In dit overzicht vind je korte nieuwsberichten uit de bakkerij- en voedingsbranche. Ze worden hier gebundeld en steeds aangevuld met nieuwe berichten. Onder meer: Ferlyan Palimbong heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goud pakt tijdens het NK De Lekkerste; Stan Heerschap neemt twee AH-winkels over en breidt zo afzetgebied voor zijn eigen bakkerij uit.

Joep is een fervent bestrijder van voedselverspilling.

Nieuwe app biedt bakker eerlijke vergoeding voor overgebleven product

Joep Gommans is geestdriftig bestrijder van voedselverspilling. Om die tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat ambachtelijke bakkers een aanzienlijk hogere vergoeding krijgen voor restproducten, lanceert hij het platform Vers voor Vandaag. 'De macht terug bij het ambacht', zegt Gommans als hij uitlegt hoe het systeem werkt.

Opnames voor de uitzending in de bakkerij van Edwin Klaasen, waar bakproeven zijn gedaan. Foto: fb

Opinie - Enzymen eng? Keuringsdienst van Waarde framet bakkers als...

De Keuringsdienst van Waarde zette in de uitzending van 6 januari enzymen in brood centraal. De uitzending kan consumenten het idee geven dat enzymen iets engs en onnatuurlijks zijn. Het is niet de eerste keer dat de bakkerijsector hierdoor in een minder goed daglicht kan komen te staan. De uitzending kan vragen oproepen, onder meer bij consumenten.

Ivo van Dijkhuizen

'Bakkers staan met lege handen'

Van de week ben ik er weer eens goed voor gaan zitten: dé Keuringsdienst van irritatie. De uitzending viel zelfs nog wat rauwer op mijn dak dan vooraf gedacht.