Speciale editie van start: Heel Holland Bakt Nog een keer

Speciale editie van start: Heel Holland Bakt Nog een keer
Groepsfoto van de oude bekenden met presentator André van Duin en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Foto: Omroep Max - Roland J Reinders

Omroep Max heeft opnieuw een format rondom het populaire tv-programma Heel Holland Bakt bedacht. Vanaf zondag 5 september gaat een speciaal HHB-seizoen van start onder de noemer Heel Holland Bakt Nog een keer. Met bekende gezichten uit eerdere edities.

Het seizoen van Heel Holland Bakt Nog een keer gaat zondag 5 september om 20.30 uur van start bij Omroep Max op NPO 1. Hierin doen bekende gezichten uit eerdere HHB-seizoenen mee.

De presentatie is in handen van André van Duin. De jury bestaat als vanouds uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Voorverwarmen kan beginnen

'Het voorverwarmen van de ovens kan beginnen, want de oud-bakkers van Heel Holland Bakt Nog een keer zijn bekendgemaakt', laat de omroep weten. Dit seizoen worden zeven bakkers uit eerdere HHB-seizoenen verwelkomd, te weten: Narcis, Jacques, Filiz, Hidde, Manuela, Gwenn en Cas.

Geïnspireerd op eerdere seizoenen

De slogan: 'Bakkers klaar, bakken maar' hebben de oud-bakkers een tijd niet gehoord, maar ze weten nog precies wat ze moeten doen. De opdrachten in Heel Holland Bakt Nog een keer zijn op eerdere seizoenen geïnspireerd.

De HHB'ers trappen af met een speciale appeltaart als signatuuropdracht, gevolgd door een technische opdracht waaraan geen keukenapparatuur te pas komt, en een krokant spektakelstuk. De omroep maakte onderstaande trailer.

Anne Mieke Ravenshorst

Anne Mieke Ravenshorst

Redacteur/coördinator Bakkerswereld

Studeerde journalistiek en voorlichting. Via haar werk als verslaggever bij regionale media kwam ze terecht bij Bakkerswereld, het vakblad waarop ook haar ouders geabonneerd waren. Ze werkte vervolgens jarenlang als eind- en featureredacteur bij het Agrarisch Dagblad en bij diverse vakbladen in de retailbranche: boer-bakker-bolletje. Anne Mieke hervond haar 'roots' bij Bakkerswereld, dat inmiddels veel meer is dan een magazine; de online-omgeving wordt steeds belangrijker. Op deze beknopte redactie werkt zij als (eind-)redacteur en coördinator, waarin ze wordt bijgestaan door een vertrouwd team freelancers.

Frank Reinaerdts en Nils Engelman van De Bakkert en Broodbrood.nl.

Broodbrood.nl en De Bakkert breiden uit met tweede bakkerij en vierde...

Wat begon als een vriendschap tussen twee gepassioneerde bakkers, is uitgegroeid tot drie winkels en één bakkerij onder de noemer broodbrood.nl & De Bakkert. Van daaruit serveren eigenaren Frank Reinaerdts en Nils Engelman hun ambachtelijke desembroden en patisserie uit in de stad Utrecht. Eerdaags breiden ze hun bedrijf uit met een tweede bakkerij en willen ze terugkeren naar hun bakermat.

Foto's: Bakery Institute

Wereldkampioen Bordas over de toekomst van patisserie: gezonder,...

Wereldkampioen patisserie Jordi Bordas bracht half november een bezoek aan Bakery Institute voor een driedaagse masterclass en demonstratie. Bordas heeft een vooruitstrevende visie op de toekomst van de patisserie met een product dat voldoet aan zijn drie kernwaarden: gezonder, lichter en smaakvoller.

De eerste 1000 liter gezuiverd Oosterscheldewater is inmiddels gearriveerd. Foto: Facebook

Minder zout, meer smaak: Edwin Klaasen bakt met gezuiverd...

Bakker Edwin Klaasen van Broodheeren bakt desembrood met gezuiverd Oosterscheldewater. Met deze methode biedt Klaasen een oplossing voor de groeiende vraag naar producten met een lager zoutgehalte. Het gebruik van Oosterscheldewater geeft bovendien een uniek karakter aan zijn brood.

Foto: Koos Groenewold

Winnaar 'Beste Aardbeienslof' blijft dicht bij aard van het product

Vijftien finalisten traden maandag 16 september aan voor de competitie De Beste Aardbeienslof van Nederland 2024. Henrik Wullems van De Ambachterij in Schoonrewoerd maakt de beste slof, waarbij hij dicht bij de essentie blijft.