Alles over Kookboek

Een voorbeeld van hoe de gerechten en desserts worden getoond. Pavlova van Jean Beddington in Chinees porcelain (Qingbai-periode Song-dynastie (tussen de jaren 960–1279 / 1279 –1368). Foto: Erik en Petra Hesmerg

Kunst en Koken laat museaal keramiek herleven met recepten van (oude)...

Wat gebeurt er als je toonaangevende (banket)bakkers, chef-koks en culinair bevlogen foodies vraagt een gerecht te bedenken voor museaal serviesgoed? Dan ontstaat er een boek: Kunst en Koken. Een prachtig werk met recepten en verhalen, ter inspiratie van iedere voedselliefhebber.

Henny en Betty Feenstra

'Fries Bakboek is een monument voor de Friese bakkerstraditie'

De zussen Henny en Betty Feenstra hebben samen het Fries Bakboek geschreven. Het boek staat boordevol zoete recepten uit de Friese bakkerstraditie, zoals oranjekoek, suikerbrood, dúmkes, hooimaal, trommelkoek, vanillestaafjes en reepkoek. 'Sommige producten worden bijna niet meer gemaakt. Wij wilden de recepten veiligstellen.'

Roel Peeters samen met zijn uitgever Anja Timmerman van uitgeverij Forte Culinair (links) en
zijn vrouw Cathelijne (rechts).

Bakker Peeters schrijft vlaaienboek: 'Aandacht voor diverse vullingen...

Tijdens workshops merkte bakker Roel Peeters, eigenaar van Bakker Peeters in Kessel, dat deelnemers het best lastig vonden om een goed vlaaideeg te maken. Tussen alle kookboeken in de winkel ontbrak volgens hem een vlaaienkookboek. Dat was de aanleiding om 'Vlaai' te schrijven. Het boek is eind oktober verschenen.

Henny en Betty Feenstra

Zussen Henny en Betty Feenstra stellen uniek Fries Bakboek samen

De zussen Henny en Betty Feenstra hebben een uniek Fries Bakboek samengesteld. Het boek, dat 5 november verschijnt, staat vol zoete recepten uit de bakkerstraditie die Fryslân rijk is.

Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Rudolph van Veen presenteert 5 oktober Rudolph's Bakery 2

Meester Patissier Rudolph van Veen heeft een nieuw bakboek uit. Het boek met de titel Rudolph's Bakery 2 bevat 130 nieuwe recepten.

Auteursfoto: Sander Veeneman

'Patisserie van de bakker' nieuw boek van Issa Niemeijer-Brown

Na het grote succes van 'Een boek over brood' komt Issa Niemeijer-Brown 7 september met een boek over patisserie. In het nieuwe boek laat Issa zien dat er ook een andere patisserie is, waarbij eenvoud en smaak samengaan. Dit is precies de combinatie waarmee zijn croissants onlangs door Het Parool zijn verkozen tot 'beste van Amsterdam'.

Pascal De Deyne: 'Debic-kookboek is meesterlijke bundeling van toppatissiers'

Pascal De Deyne: 'Debic-kookboek is meesterlijke bundeling van...

Debic bestaat honderd jaar! Ter ere van deze honderd jaar ervaring op het gebied van zuivel en samenwerking met bakkers en patissiers in Nederland heeft het merk een 100YRS Debic kookboek uitgebracht. Hierin zijn ook twee recepten van Pascal De Deyne terug te vinden. De Belgische toppatissier, die sinds 2003 met Debic werkt, is erg tevreden over het eindresultaat. 'Veel vakgenoten hebben hun bijdragen geleverd. Ze inspireren mij allemaal.'

Pannenkoekentaart. Foto: Lekker & Simpel

Lekker & Simpel brengt nieuw kookboek uit

Het zesde kookboek van Lekkerensimpel.com, Zoet, is vanaf 28 augustus verkrijgbaar. Het boek bevat 125 overheerlijke recepten, variërend van taarten en toetjes tot cakes en andere lekkernijen om van te watertanden. Met creatieve uitspattingen als de cappuccino cheesecake, zebracake en stroopwafelcupcakes, tot klassiekers als basis koekjes en slagroom truffels.

Arthur de Rouw (l.) overhandigt het boek aan Albert Verlinde. (Foto: Patisserie de Rouw)

Boek Haute Pâtisserie bij Patisserie de Rouw uitgereikt aan Albert...

Theaterproducent Albert Verlinde heeft vandaag, vrijdag 24 november, door Doris en Arthur de Rouw van Patisserie de Rouw in Vught het eerste exemplaar van het boek Haute Pâtisserie uitgereikt gekregen.

Heel Holland bakt krijgt eigen kookboek

Heel Holland bakt krijgt eigen kookboek

De consument wordt na de Broodbuik en de Voedselzandloper opnieuw geconfronteerd met een boek over bakwaren, alleen deze keer gaat dat puur over genieten van bakken en van bakwaren. Kijkcijferhit Heel Holland Bakt van Omroep MAX krijgt een eigen kookboek.