Uitgelicht

Bakker Barry van der Steen: 'Heel dun uitrollen zorgt voor minimale korstwerking.’

Extra tolerant bladerdeeg perfect voor roomboter amandelstaven

Echte Bakker Van der Steen is al zeer regelmatig in de prijzen gevallen. Wanneer ze nieuws hierover delen op social media, komen de klanten vanuit de...

Frank Janssen houdt een vurig betoog over de richting die de bakkerij als geheel op zou moeten. Foto: AMR

In 2040 ziet de bakkerijsector er heel anders uit - analyse

De bakkerijsector verandert, verschuivingen komen snel dichterbij. Consumenten veranderen qua eet- en leefgedrag met eisen over gezondheid en...

Michiel Vos van De Pindakaaswinkel deelt zijn ervaringen 12 november met jonge bakkers. Foto: NBOV

Op de kalender: Südback, Sial, Jonge Bakkers Middag, VABA-demo

In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024-2025 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd:...

Met de broodverbetermiddellijn ‘Subliem’ kunnen perfecte boterstollen en smaakvolle vruchtenbroden of krentenbollen worden gebakken.

Perfecte boterstollen met de juiste broodverbeteraars

De zomer ligt weer achter ons en in de bakkerij wordt het vizier op december gericht. De feestdagen komen eraan en dat betekent alle hens aan dek,...

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de lucht'

Jet Alkemade: 'Daar hangt de geur van warme broodjes en gebak in de...

Jet Alkemade, studente aan het ROC van Amsterdam, zit in het 2e jaar van haar bakkersopleiding Leidinggevende in de bakkerij.

Foto: Sonneveld

Kerststollen: zó maak je onderscheid

De kerststol is de klassieker die niet mag ontbreken in het decemberassortiment. Hoewel de reguliere stol het populairst is, zijn er ook trends...

'De piek qua productie en omzet ligt bij ons echt in december’, vertelt Reggy Ackermans van Echte Bakker Jan Swaanen. Foto's: Bert Jansen

Zo regelt Echte Bakker Jan Swaanen z'n personeelsplanning in december

De decemberdrukte vraagt vaak extra inspanning van de medewerkers én van degenen die de planning verzorgen. Hoe zet je als bakker je personeel zo...

Honger naar kennis, ter oriëntatie of om te verdiepen. Foto's: Andrew Kambel

Nieuwe bakkers hongeren naar info om droom waar te maken

Micro-bakkers, thuisbakkers, garagebakkers. Het zijn nieuwe bakkers en ze zijn in opkomst. Recentelijk nog was in het landelijk nieuws: vooral in...

Max en Renee Pater nemen het roer over van Johan Pater. Foto's: Nick Watzijl

Renee en Max Pater werken aan Bakkerij van de Toekomst en eigen...

Renee en Max Pater volgen hun vader Johan Pater op. De vierde generatie zit boordevol plannen en werkt aan de 'Bakkerij van de Toekomst' en een eigen...

De nieuwe directeur Sven Flapper wordt welkom geheten door gilde-voorzitter Hans Keurhorst. Foto: EB

Echte Bakkers benoemen nieuwe directeur: Sven Flapper volgt Geert op

Het Echte Bakkersgilde heeft een nieuwe directeur benoemd. Sven Flapper treedt per 1 januari 2025 aan, bijna 24 jaar nadat Geert Caniels begon als...