Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de bakkersindustrie

Een veilige en hygiënische verwerking van afval uit de bakkersindustrie

In de bakkersindustrie hebben bedrijven uiteenlopende wensen en behoeften voor hun afval. Denk hierbij aan etensresten, restafval, glas of papier & karton. Maar wat is nu een veilige, hygiënische maar vooral duurzame oplossing voor al dit afval?

Afvalstromen gescheiden houden en apart laten inzamelen. Dáár begint het mee. Bij afvalverwerker Renewi is circulariteit erg belangrijk en dit staat centraal in alles wat zij doen. Hier kan je altijd een geschikte horecacontainer huren, zodat afval veilig en hygiënisch gescheiden wordt.

De chauffeurs zorgen dat de containers op een afgesproken datum op locatie geleverd worden, tijdig geledigd worden en zij voeren het afval voor je af. Vervolgens wordt het afval duurzaam verwerkt zodat materialen en grondstoffen worden gerecycled. Hiermee draag je automatisch bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen die voor de sector belangrijk zijn.

Waste-to-product

Er worden verschillende afvalstromen ingezameld en een nieuw leven gegeven. Recyclen wordt zo doorgeven. Het meest voorkomende afval wordt per stroom ingezameld, verwerkt en gerecycled. Altijd met oog op duurzaamheid en circulariteit. Dat gebeurt door afval om te zetten in grondstoffen.

De juiste container voor iedere bakkerij

Er is een ruime keuze aan containers voor bakkerij. Deze containers zijn geschikt voor verschillende afvalstromen, zodat altijd een geschikte container gevonden kan worden voor iedere bedrijfsvoering. Denk hierbij aan oud papier en karton, glas, etensresten (swill), rest-, grof- en groenafval. Als extra service is het ook mogelijk om vetputten te laten legen en reinigen.

Efficiënt en flexibel

Om dit zo efficiënt mogelijk te organiseren, levert het bedrijf de benodigde containers altijd afgestemd op de eisen, wensen en behoeften van de klant. Daarbij kan ook rekening gehouden worden met hoog- en laagseizoenen.

Dit draagt bij aan een maatschappelijk verantwoorde manier van werken en helpt bij het realiseren van de milieudoelstellingen uit de branche. Zo kan afval op een veilige en hygiënische manier gescheiden worden, met bijkomend een mogelijk financieel voordeel. De concrete bewijzen met betrekking tot duurzaam ondernemen zorgen tevens voor een positieve klantervaring.

Dit artikel is gesponsord door Renewi.

Vegan patisserie. Foto: Debic

De Debic Vegantop: Speel in op de veranderende markt

Verras je klanten met een uitgebreider gebaksassortiment, inclusief plantaardige opties. Dit hazelnoot schuimgebakje toont aan dat er geen compromis gesloten hoeft te worden als het op smaak aankomt. Plantaardig kan net zo smaakvol zijn.

Ben van Haren van Bakker Pim (links) en Thomas Knook van Van der Pol.

Rustiger, stabieler en efficiënter bakken met de roomboter bladerdeeg...

Bakker Pim in Waalwijk levert geliefde, mooie broden, fijne Brabantse worstenbroodjes en heerlijke appelflappen, hun specialiteit. Deze laatste worden ook buiten Waalwijk geroemd, en tijdens de koffiepauzes gaan er flinke hoeveelheden naar het industrieterrein verderop. De basis: roomboter bladerdeeg van Van der Pol.

Meergranen- en volkorenbrood is momenteel een interessante productgroep voor de bakker.

Het gezonde imago van volkoren- en meergranenbroden

Voeding moet tegenwoordig niet alleen gezond zijn, maar ook heel lekker blijven. Daarom ziet Puratos mooie kansen voor meergranen- en volkorenbrood. 'Bij uitstek heel smaakvol brood, boordevol textuur. In Nederland houden we van knapperige korsten en een stevige bite in ons brood. Puratos heeft een grote diversiteit aan producten in huis waarmee je eenvoudig op de huidige consumentenwensen inspringt.'

Bakels verzorgt op regelmatige basis workshops en studiedagen in het Bakels Bakery Inspiration Centre in Zeewolde. Ook over de introductie van een vegan assortiment.

Bakels lanceert vegan assortiment: 'De weerstand is weg'

Onder het motto 'Nu echt lekker' presenteerde Bakels Senior op Bakkersvak hun vegan assortiment: bavarois, spongecake en cake. Een vegan gele room volgt later dit voorjaar. En de reacties zijn lovend. 'De weerstand rondom vegan is weg. Het is niet langer de vraag óf je dit productassortiment als bakker gaat introduceren, maar hoe en wanneer.'