#1. Is er een gezamenlijke toekomst voor ambacht en industrie?
In deze eerste aflevering gaan Wim Kannegieter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en Tamara Hoogerwaard van Bakery Institute met elkaar in gesprek over de verhouding tussen ambacht en industrie. Hebben zij een gezamenlijke toekomst of moeten ze elk hun eigen weg bewandelen?
#2. Heeft de bakker nog voldoende vakkennis?
In deze tweede aflevering gaan Frank van Eerd (Bisschopsmolen/GrainLabs) en Lucas Vermeulen (Bakkertje Deeg/De Vegan Bakker) met elkaar in gesprek. Is er nog voldoende vakkennis over ingrediënten en de herkomst ervan? Of zijn bakkers steeds afhankelijker geworden van kant-en-klare mixen?
#3. Brood en gezondheid - feiten en misverstanden
In de derde aflevering van Kletskoek zijn te gast Frank Janssen, ad-interim directeur van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), en Peter Weegels, voedingskundige en levensmiddelentechnoloog, verbonden aan Sonneveld en Wageningen University & Research. Zij gaan niet alleen in op de voedingswaarde van brood, maar ook op hardnekkige misverstanden en hoe de sector het imago van brood kan verbeteren.
#4. Hoe combineer je personeel en automatisering in de bakkerij?
In de vierde aflevering van Kletskoek staat de balans tussen personeel en automatisering centraal. Hoe blijven we bakkers aantrekken en opleiden? En hoe kan automatisering bijdragen aan een toekomstbestendige bakkerij? Te gast zijn Janet Borgesius, directeur van Bakker Goedhart, en Hilco Wagenaar, manager Food Innovation Academy.
#5. Eiwittransitie en lokaal graan - welke rol speelt de bakkerij?
In de vijfde aflevering van Kletskoek staat de eiwittransitie centraal. Hoe kan de bakkerijsector bijdragen aan een duurzamer en gezonder voedingspatroon? En wat is de rol van lokaal graan in deze ontwikkeling? Te gast zijn Wietse Schiere, Meester Boulanger bij Koopmans Meel, en Linda van Zonsbeek, voedingskundige bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC).
#6. Vers versus lang houdbaar - welke kant gaat het op met ons brood?
In de zesde aflevering van Kletskoek staat de toekomst van brood centraal. Gaan we richting vers brood dat snel geconsumeerd moet worden, of is lang houdbaar brood de oplossing om verspilling te verminderen? En welke impact heeft dat op het imago van brood?