Alles over Promotie & Reclame

NBC adviseert: 'Eiwitten inzetten als verkoopkracht'

NBC adviseert: 'Eiwitten inzetten als verkoopkracht'

De eiwittransitie richt zich onder meer op de overgang naar meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten. Brood is een waardevolle plantaardige eiwitbron, die in deze transitie vaak over het hoofd wordt gezien. Dit biedt voor bakkers kansen om hierop in te spelen en het belang van brood te benadrukken. Dat kan op verschillende manieren.

Foto: Twycer

High five voor een gezond ontbijt: ook voor de bakker valt er nog wat...

Meer dan 70.000 kinderen beginnen hun schooldag zonder ontbijt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Nationaal Schoolontbijt, dat vandaag de aftrap gaf voor een week lang ontbijten op diverse basisscholen. Er valt ook voor bakkers nog wat te winnen op dit terrein, waarbij bewustmaking van ouders een belangrijke rol speelt.

Sinterklaascampagne 2024 biedt veel vrijheid voor de bakkers

Sinterklaascampagne 2024 biedt veel vrijheid voor de bakkers

Een grote grabbelton staat centraal tijdens de nieuwe Sinterklaascampagne 'Ohoh kom maar eens grabbelen' van Bakeplus. De nieuwe campagne beloont klanten niet alleen voor hun loyaliteit, maar geeft bakkers ook veel vrijheid, benadrukt Carine Wortelboer, marketeer van Bakeplus. 'Bakkers kunnen zelf hun actievoorwaarden bepalen.'

Online NBOV lanceert campagne: 'Gaafste bijbaan vind je in de bakkerij'

Online NBOV lanceert campagne: 'Gaafste bijbaan vind je in de...

Het bakkersvak is het mooiste beroep dat je kunt kiezen! Daarom is de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) een online-campagne gestart om jongeren enthousiast te maken voor het werken in de bakkerij.

Schoolkinderen  tijdens het Burgemeestersontbijt op het gemeentehuis van Amsterdam. 
Foto: ANP/Evert Elzinga

Burgemeestersontbijt prachtkans om volkoren en ambacht in...

Het onafhankelijk Burgemeestersontbijt wordt alweer voor het derde jaar georganiseerd. Ambachtelijke bakkers die volkorenbrood willen leveren, en op die manier hun bakkerij en het ambacht willen promoten, kunnen zich inschrijven.

Een deel van de nieuwe poster van Zeelandia.

Meeliften op de hype: Donpouce en Tom Crouse doen intrede, Zeelandia...

De crompoucenhype neemt grotere vormen aan met gerechtelijke dreiging als (anti-)climax. Bakkers bedenken daarom tal van creatieve (woord)variaties op deze van oorsprong met room gevulde (roomboter)croissant met roze, chocolade dak. In dit overzicht vind je (random) nieuwtjes en nieuwe vindingen die de redactie bereiken. Zoals de Donpouce. Zeelandia speelt met een nieuwe poster in op alle 'poucepas' rondom het woordmerkenrecht.

Ambachtelijke bakkers kunnen weer inschrijven voor Burgemeestersontbijt

Ambachtelijke bakkers kunnen weer inschrijven voor...

Dit jaar wordt voor de tweede keer een onafhankelijk Burgemeestersontbijt georganiseerd. Ambachtelijke bakkers die volkorenbrood willen leveren en op die manier hun zaak willen promoten, kunnen zich inschrijven.

De kindersnuitjes zullen zich over enkele maanden weer verheugen op de komst van de Sint. De bakker kan daarin een 'smakelijke' rol spelen. Foto: ANP

De zomer in met de ideeën-mijter op, Bakeplus maakt actiepakket bekend

Ondernemen is vooruitzien. En inplannen. Voor wie bij deze zomerse temperaturen alvast een 'mijter' wil opzetten, hierbij enkele inspiratie-ideeën voor de sinterklaasperiode. Van Bakeplus.

Zo moet dat, reuring. Feestelijke heropening na de verbouwing van bakkerij Bartels in 1982. Voor de kameel staan ouders Frans en Willy en erop zitten Bianca (r) en haar broers.

Bartels brengt verleden naar heden (2): vitamine R, met de R van...

Bianca Bartels, auteur van het boek Brood op de plank, zit als derde generatie bakkersdochter dichter op het deeg dan ze zelf bevroedde. Speciaal voor Bakkerswereld duikt ze ditmaal in de promotietechniek van haar ouders en legt vragen daarover voor aan een hedendaagse specialist. Joep Gommans van Bakkerij Support, specialist in marketing voor bakkers, vertelt over het belang van Vitamine R: goede relaties en reuring maken.

Reindert Hameeteman uit Zeeland is sinds woensdag 4 mei 2022 Meester Boulanger. (fotograaf: Bram Saeys)

Nieuwe opzet Meester-examen: aparte inauguratie moet vakmanschap...

Over een jaar, in april 2025, worden nieuwe examens gehouden om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te behalen. De examens krijgen een nieuwe opzet; ze worden losgekoppeld van de inauguratie van de Meesters. Die bekroning verdient namelijk een apart moment, vindt de organisatie.