Alles over Slagroom

IJsje? Gasten van Grensland laten zich onthalen op allerlei zuivel-lekkernijen. Foto's: Grensland
Grensland in nieuw pand: alle zuivel én smaakstudio onder één dak

Zuivelleverancier Grensland heeft in Weerselo een nieuw magazijn betrokken, van waaruit alle innovatie zuivel- en aanverwante producten vanaf nu vandaan komen. In het pand is ook een smaakontwerp-studio gevestigd.

Foto: Milram
Voordelen lactosevrije slagroom: dezelfde eigenschappen én een...

Milram biedt lactosevrije slagroom die exact dezelfde eigenschappen heeft als reguliere slagroom. 'Hiermee kunnen bakkers met behoud van smaak en kwaliteit een veel bredere doelgroep bedienen', vertelt Maarten Ploos van Amstel.

Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?
Waarom kiezen voor een slagroom met minder suiker?

De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. Steeds meer mensen verlangen naar producten met minder toegevoegde suiker. 'Daarom hebben we bij Debic een slagroom met slechts 8% suiker. En het mooie is: minder suiker in je slagroom betekent meer smaak in je gebak', vertelt Zoë Damen, Brand manager bij Debic.

Paris Brest: soes en ijs gecombineerd.
Foto: Hidde de Brabander
Paris Brest van Hidde: stoere soes gevuld met roomijs en vreemde...

Een zoete mond halen. Het is een vrij uit het Frans vertaalde uitdrukking voor een zoet dessert na een heerlijke maaltijd of voor iets lekkers bij de koffie. Deze Paris Brest voldoet daar ruimschoots aan, zeker in combinatie met hazelnootijs.

 Marloes van Kuijck van ChiQoorij: 'Debic levert mooie recepten aan bij Vegantop.'
Vegan slagroom - 'Luister naar wat de markt vraagt en speel daarop in'

Debic, het professionele zuivelmerk van FrieslandCampina, heeft dit jaar een veganistisch alternatief voor slagroom geïntroduceerd: Debic Vegantop. Inmiddels wordt hiermee in de bakkerijsector op allerlei plekken geëxperimenteerd. 'Het resultaat is verrassend goed - en lekker bovendien!'

Annefleur Douglas: ‘Om vegan gebak te maken, kun je niet enkel je slagroom vervangen. Wij helpen bakkers bij deze ontdekkingsreis.’
Vegan alternatief slagroom: 'Er ging een compleet nieuwe wereld open'

Debic maakt al meer dan honderd jaar roomproducten. Nu de markt vraagt om veganistische alternatieven, staat Debic klaar om mee te denken over nieuwe aanvullingen op haar assortiment. Dat heeft geresulteerd in Vegantop: een volledig plantaardige topping.

Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen grondstofkosten
Ook FrieslandCampina ontkomt niet aan het doorberekenen van gestegen...

FrieslandCampina ziet zich net als andere voedingsmiddelenbedrijven genoodzaakt om de gestegen grondstofkosten van onder andere melk door te berekenen aan zijn afnemers.

Foto's: Debic
Debic introduceert vegan slagroomalternatief: Debic Vegantop

Debic, het zuivelmerk voor de foodservicespecialist van FrieslandCampina, heeft haar aanbod uitgebreid met een gloednieuw product: Debic Vegantop, een volwaardig vegan alternatief voor de klassieke slagroom in de bakkerij, bij de chocolatier en de ijsbereider. De vertrouwde smaak en kwaliteit van Debic wordt daardoor ook beschikbaar voor veganisten.

Nieuw van Debic: slagroom met slechts 8% suiker
Nieuw van Debic: slagroom met slechts 8% suiker

De Nederlandse consument is een echte zoetekauw. Maar smaken veranderen. Steeds meer mensen verlangen naar producten met minder toegevoegde suiker. Daarom introduceert Debic een slagroom met slechts 8% suiker. En het mooie is: minder suiker in je slagroom betekent meer smaak in je gebak!

Foto: Grensland Zuivel
'Plantaardige zuivel is een alternatief, maar zeker geen vervanger'

De bakkerijbranche is een traditionele, ambachtelijke sector. Daar horen traditionele grondstoffen zoals slagroom en boter bij, aldus Hendrik Rozendal van Grensland Zuivel en Maikel van Roemburg van Van Roemburg Ei en Zuivel. Plantaardige zuivel kan volgens hen voor een bepaalde doelgroep een alternatief zijn, maar is zeker geen vervanger.